Технологичен гигант Samsung Electronics ще строи в град Тейлър, щата

...
Технологичен гигант Samsung Electronics ще строи в град Тейлър, щата
Коментари Харесай

Samsung ще строи нов завод за чипове за $17 милиарда в Тексас

Технологичен колос Samsung Electronics ще строи в град Тейлър, щата Тексас нов цех за чипове в инвестиция на стойност 17 милиарда $. Това е най-голямата инвестиция на компанията в Съединени американски щати, оповестява BBC. Очаква се заводът да сътвори 2000 работни места в софтуерната промишленост, а градежът ще стартира при започване на идната година.

" С по-голям индустриален потенциал ще можем да обслужваме по-добре потребностите на нашите клиенти и да допринесем за стабилността на световната верига за доставки на полупроводници ", съобщи Кинам Ким, основен изпълнителен шеф на решенията за електронни устройства на Samsung, представен от BBC.
 Samsung (почти) избра локация за завода си за $17 милиарда
Samsung (почти) избра локация за завода си за $17 милиарда

Южнокорейският колос желае да стане водач в производството на най-дефицитната стока - чиповете

Според източници на Reuters тексаският окръг Тейлър е предложил на Samsung най-хубави условия, в това число и данъчни облекчения до 92,5% за първите 10 години от активността на новия цех.

Новата фабрика ще създава полупроводници от висок клас, употребявани за мобилни устройства и самостоятелни коли. Проектът идва в миг, в който редица браншове страдат от забележителен дефицит на чипове.

Администрацията на американския президент Джо Байдън даде обещание милиарди долари федерално финансиране за производството на чипове, което да подсигурява, че Съединени американски щати ще имат преимущество пред Китай във високите технологии.

Проблемите с световната верига за доставки удариха изключително мощно промишлеността с произвеждане на чиповете. Към това се прибавят и други екологични проблеми, които дохълнително напрегнаха този бизнес.
 Кризата с чипове: Вече цялата международна стопанска система е в риск
Кризата с чипове: Вече цялата международна стопанска система е в риск

Всеки лек автомобил, който не излиза от заводите в Детройт, Щутгарт или Шанхай, слага под риск работни места
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР