Техничният стил на игра на българския топтенисист Григор Димитров получи

...
Техничният стил на игра на българския топтенисист Григор Димитров получи
Коментари Харесай

Три удара на Григор Димитров влязоха в Топ 100 на 2021 г.

Техничният жанр на игра на българския топтенисист Григор Димитров получи уместно внимание в годишната ранглиста на професионалната асоциация (АТР) за стоте най-хубави удара през миналия сезон. Първата ни ракета (№28 в света) бе отличен с три свои осъществявания през 2021 година, като негови забележителни отигравания бяха класирани под №5, №58 и №65 в Топ 100.

На 65-а позиция е подложен удар зад тила на Григор в края на мача против Александър Бублик от II кръг на " Мастърс " в Синсинати през август, извоюван от хасковлията с 6:3, 7:5.

На 58-о място е догонената на главната линия и сполучливо отиграна с тил към корта топка от Димитров при загубата му с 5:7, 2:6 на 1/4-финалите от шампионата " АТР 250 " в Мелбърн през февруари.

В Топ 5 пък влезе избавеният от страна на българина брейкбол след воле с оптимално разпъване в разиграване против Хуберт Хуркач при започване на II сет от обрата на българина с 3:6, 6:4, 7:6 (2) на 1/4-финалите от " Мастърс " в Индиън Уелс през октомври.

С по-впечатляващи удари от Григор Димитров през 2021 година са отличени единствено трима тенисисти - преди всичко е Карлос Алкарас, на второ и трето е Хуберт Хуркач с едно осъществяване в мач на двойки и едно на сингъл, а на четвърто - Диего Шварцман.

Ето и цялостната ранглиста, оповестена в формалния канал на АТР в YouTube и илюстрирана с лика на българската звезда на международния тенис:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР