Техническите процедури за газопровода Северен поток не могат да бъдат

...
Техническите процедури за газопровода Северен поток не могат да бъдат
Коментари Харесай

Русия: Санкциите пречат на газовите доставки по Северен поток


Техническите процедури за газопровода " Северен поток " не могат да бъдат приключени заради глобите, наложени на Русия поради войната ѝ против Украйна.

Това е декларирал пред английския в. " Таймс " първият заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски.

Полянски твърди, че техническите процедури за газопровода " Северен поток " не могат да бъдат приключени заради ограничавания, наложени, наред с другото, от Европейски Съюз и Обединеното кралство.

" Що се отнася до актуалната обстановка със " Северен поток ", считам, че към този момент беше в детайли обяснено, че има избрани механически процедури, които би трябвало да бъдат приключени с съоръжение за " Северен поток ", а това не може да бъде направено поради наложените против Русия наказания ", сподели той.

Припомняме, че Канада направи изключение от глобите против Русия и трансферира турбина Siemens на Германия за " Северен поток-1 ".

Оборудването е благосъстоятелност на ПАО " Газпром " и е било на ремонт в Монреал. Канада забави прехвърлянето на турбината след по-ранни ограничавания.

В същото време " Газпром " съобщи, че се твърди, че не може да получи газовата турбина за " Северен поток ".

По-късно Siemens съобщи, че Русия съзнателно е забавила вноса на турбината за " Северен поток " след ремонта.

На 27 юли стана ясно, че Русия е понижила доста доставките на газ за Европа по газопровода " Северен поток 1 ". Причината е прекъсването на друга турбина заради " нередовност ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР