Техеран ще трябва да задържи британски петролен танкер, ако иранският

...
Техеран ще трябва да задържи британски петролен танкер, ако иранският
Коментари Харесай

Иран заплаши да задържи британски танкер, ако не освободят кораба в Гибралтар

Техеран ще би трябвало да задържи английски петролен танкер, в случай че иранският танкер, който беше арестуван в Гибралтар по-рано тази седмица, не бъде освободен неотложно, съобщи върховен пълководец от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война.

Британски морски пехотинци задържаха супертанкера " Грейс 1 " поради опит да достави нефт в Сирия в нарушаване на глобите на Европейски Съюз, напомня Ройтерс.

Ако Англия не освободи иранския транспортен съд, иранските управляващи са длъжни да задържат английски танкер, написа в Туитър ген.-майор Мохсен Резаи, който е също по този начин секретар на Съвета за целесъобразността (влиятелен съвещателен орган при висшия водач на Иран).

В 40-годишната си история Ислямската република Иран в никакъв случай не е започвала първа война, само че и в никакъв случай не се е колебала да отвърне на заканите, съобщи Резаи.

Иранското искане е било сложено нощес на английския дипломат в Техеран, който е бил извикан в иранското външно министерство, осведоми Българска телеграфна агенция.

Танкерът се е намирал в интернационалните води, съгласно официалното съобщение на министерството. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР