Тед Круз от Тексас, Рон Джонсън от Уисконсин и други

...
Тед Круз от Тексас, Рон Джонсън от Уисконсин и други
Коментари Харесай

Кризата около президентските избори в САЩ се задълбочава

Тед Круз от Тексас, Рон Джонсън от Уисконсин и други деветима републикански сенатори и новоизбрани сенатори оповестиха, че ще отхвърлят президентските електори от щатите , където Доналд Тръмп , написа " Гардиън ".

Те подчертаха, че няма да го създадат, в случай че бъде образувана комисия, която за 10 дни да направи инспекция на резултатите от противоречивите щати.

Ходът, приветстван от вицепрезидента Майк Пенс, като цяло е алегоричен и най-вероятно няма да промени изхода от президентските избори . Но все пак прибавя чувство за задълбочаване на рецесията, която визира американската народна власт.

Тръмп отхвърля да признае провалянето си, въпреки че Байдън завоюва с преднина повече от 7 милиона гласа и събра 306 електорални гласа против 232 за американския президент. Доналд Тръмп завоюва против Хилари Клинтън през 2016 година със същата разлика в Избирателната гилдия, само че тогава разгласи, че е извоювал безапелационна победа.

Кампанията на милиардера изгуби множеството от над 50 правосъдни желае в основните щати. В събота вечерта Доналд Тръмп прикани почитателите си в " Туитър " да вземат " присъединяване в историята " и да се включат в протестен марш във Вашингтон против одобряването на изборните резултати в сряда.

В петък федерален арбитър отхвърли да отхвърли резултата от Изборната гилдия в сряда. Вицепрезидентът ще ръководи съвещанието по потвърждаване на резултатите. Обжалването бе отхвърлено в събота вечерта.

Въпреки това сенатори и новоизбрани сенатори излязоха с позиция, която е продължение на

Възражения се чакат и от болшинството републиканци в Камарата на представители. Те би трябвало да бъдат дебатирани и гласувани, само че техните опити да се подценен гласовете на милиони американци наподобява са обречени на неуспех, защото демократите управляват долната камара, а водачът на болшинството в Сената Мич Макконъл и други топ републиканци се оповестиха срещу оспорването на резултатите.

В събота сенаторът от Юта Мит Ромни разказа като " безсмислена " концепцията, че конгресна инспекция ще възвърне доверието в изборния развой. Според него американският народ се доверява повече на федералните съдии, в сравнение с Конгреса.

В събота сенатор Лиза Мърковски от Аляска съобщи, че ще гласоподава за одобряване на резултатите.

Водената от Круз и Джонсън група за оборване на резултатите не показва доказателства за изборни измами. Те се базират на противоречивите избори през 1876 година, които приключиха с назначение на такава комисия.

Круз и Хоули са измежду топ републиканците, които се чака да се кандидатират за президент на Съединени американски щати през 2024 година Те се пробва да привлекат поддръжници, лоялни на Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР