TECNO продължава да изненадва с неочаквани авангардни решения за смартфон

...
TECNO продължава да изненадва с неочаквани авангардни решения за смартфон
Коментари Харесай

TECNO създаде нов тип камери, които могат да направят революция в мобилната фотография

TECNO продължава да изненадва с непредвидени авангардни решения за смарт телефон промишлеността, като интензивно се трансформира във все по-влиятелен и мощен състезател на пазара. Тази седмица китайският производител организира специфичната презентация Future Lens в Шанхай, на която показа две неповторими и новаторски технологии, които евентуално след това ще излязат на пазара като част от флагманската му серия PHANTOM X. И двете безусловно премислят досегашния жанр на работа на мобилната снимка и дават обещание да напълно дапреобърнат нормалното фотографско преживяване.

Първата разработка трансформира метода към променливата бленда при смарт телефоните. Samsung, Huawei и Xiaomi оферират тази функционалност от няколко години насам, само че реализацията на TECNO е друга по собствен личен метод. Една от идните камери на марката ще употребява затвор с асиметрична W-образна форма. Според тази информация концепцията е въодушевена от модела на окото на сепията, чиито зеници също са с W-образна форма и могат да трансформират размера си, с цел да контролират количеството проникнала светлина.

Това наподобява напълно друго от обичайните камери с променлива бленда, при които настройките се правят посредством увеличение или понижаване на кръговия затвор. TECNO твърди, че технологията работи доста по-ефективно посредством употребяваната композиция от хоризонтално и отвесно насочени бленди и обезпечава по-висока светлинна пропускливост по цялата повърхност на датчика. Освен това физическият дизайн на W-образния затвор отстрани отблясъците даже при тежки условия на осветяване.

Втората обещаваща иновация, оповестена от TECNO, е първият в света перископен телеобектив, основан на течна леща. Днес множеството производители би трябвало да прибягват до моторизирани системи за физическо пренасяне на лещата, с цел да реализиран същия резултат. Новият телефото обектив на TECNO е направен от еластичен гел материал – лещата му е в положение да трансформира формата си по натурален метод без скъпи и нежни съставни елементи. Технологията е разумно продължение на миналогодишния прибиращ се обектив за портретна снимка, който се появи във PHANTOM X2 Pro.

Моделът с течен перископ на TECNO динамично приспособява кривината на обектива от дълга към тясна, като реализира качествено макрофокусиране на разстояние до 5 см. Поддържат се даже огромни датчици, като в този случай минусите на размера по никакъв метод няма по какъв начин да доведат до деформиране на изображението заради необятната вероятност (както при ултраширокоъгълните обективи). По този метод ще бъде решен главният минус на сплесканите макроснимки.

Очаква се първите смарт телефони с тези революционни камери да се появят на пазара още през 2024 година Директорът на отдела за научноизследователска и развойна активност на TECNO Сяохан Хуанг (Xiaohan Huang) в диалог с Forbes загатна, че цялостното показване на новите технологии ще се състои по време на идващия Световен мобилен конгрес (MWC) в Барселона.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР