Течният шоколад Nutella отдавна се гордее с мястото си на

...
Течният шоколад Nutella отдавна се гордее с мястото си на
Коментари Харесай

Войната за шоколада: италианският заговор срещу Nutella

Течният шоколад Nutella от дълго време се гордее с мястото си на рафтовете в супермаркетите, само че е изправен пред идна офанзива от италиански противник, който нормално се намира в секцията за тестени произведения.

Италианската компания Barilla, известна в интернационален мащаб със своите спагети и макарони, опаковани в сини кутии, се готви да пусне течен шоколад на пазара през идната година. Това е огромно предизвикателство пред Nutella, която се трансформира в световен феномен през 80-те години на предишния век, оповестяват източници на Reuters.

Създадена от фамилната компания Ferrero, Nutella е обичан артикул на феновете на сладкото както в Италия, по този начин и в чужбина, генерирайки годишни продажби от над 2 милиарда евро.

Държейки дял от 54% от международния пазар на течен шоколад, Nutella е неоспорим водач и не е изправена пред сериозна конкуренция като марка, предлагана на всеобщия пазар.

Cokokrem на турския Yildiz Holding е вторият най-популярен течен шоколад с дял от едвам 2%, съгласно изследване на пазара на Euromonitor International.

Новият течен шоколад на Barilla - Crema Pan di Stelle желае да се възползва от слабото място на Nutella: потреблението на палмово масло.

Именно тази съставна част предизвика остра реакция от потребителите заради опасения за здравето и околната среда. Ferrero започва рекламна акция през 2016 година, с цел да отбрани потреблението на палмово масло, потвърждавайки, че е безвредно, когато се пречиства при следени температури и увери, че компанията купува единствено масло от устойчиви палмови насаждения.

Barilla реши да насочи предизвикателство към Nutella, откакто усети, че Ferrero стартира да се намесва в по-малко известния бисквитен бизнес на производителя на тестени произведения.

Шоколадовият колос се готви да пусне бисквита цялостна с Nutella през идната година, което се приема като непосредствено предизвикателство пред марката бисквити на Barilla - Baiocchi.

За да се изправи против Nutella, Barilla приготвя рецепта, съдържаща слънчогледово олио, 10% по-малко захар, лешници, създадени единствено в Италия и какао от устойчиви ферми, настояват източниците на Reuters.

Хрупкав усет

Barilla, която също е фамилна компания, показа своя течен шоколад на огромните вериги супермаркети и може да го пусне в Италия още през януари. Все отново тя е изправена пред мъчно предизвикателство.

Експерт в промишлеността съобщи, че може да коства няколко милиона евро единствено с цел да си обезпечи място на същите щандове на супермаркетите като Nutella, която заема първокласна позиция на височината на очите.

Nestle продава американския си сладкарски бизнес за $2,8 милиарда
Производителят на Nutella и Tic Tac купува американския бизнес на Nestle

Купувач е италианската компания Ferrero

" Crema Pan di Stelle ще усили конкуренцията за Nutella в Италия с помощта на забележителната осведоменост за марката, която има измежду локалните клиенти, само че Barilla ще се затрудни да извърши предизвикването в чужбина ", съобщи Марко Ечели, шеф на италианското звено на консултантска компания AlixPartners.

Името Crema Pan di Stelle е взето от една от сполучливите бисквити на Barilla, Pan di Stelle или " хлябът на звездите ", която се продава основно в Италия. " (Продуктът) ще съдържа раздробени бисквити Pan di Stelle, които да създадат усета му хрупкав ", споделя източникът на Reuters. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР