technews.bgснимка: Mark Zuckerberg / Facebook видеоГлавният изпълнителен директор на Facebook

...
technews.bgснимка: Mark Zuckerberg / Facebook видеоГлавният изпълнителен директор на Facebook
Коментари Харесай

Зукърбърг упрекна Apple, че спира иновациите

technews.bg

фотография: Mark Zuckerberg / Фейсбук видео

Главният изпълнителен шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг разкритикува политиките на  Apple. На фирмена среща той съобщи, че магазинът за приложения  App Store блокира нововъведенията и конкуренцията, взимайки 30 % комисионна.

Зукърбърг също по този начин е неудовлетворен, че Apple не пуска приложението за облачни игри Фейсбук Gaming в App Store, излиза наяве от репортаж на BuzzFeed News от уебкаста на CEO-то с над 50 000 чиновници на най-голямата обществена мрежа.

Наскоро Apple блокира някои приложения за игри в App Store, в това число Microsoft xCloud и Фейсбук Gaming. От Купертино обясниха, че разпоредбите на App Store не разрешават на приложения от „ трети страни ” да популяризират игри като обособена платформа.

Шефът на Фейсбук, от своя страна, разяснява, че магазинът за приложения App Store „ блокира нововъведенията, блокира конкуренцията и разрешава на Apple да начислява монополни наеми ”.

Марк Зукърбърг подлага на критика също измененията в поверителността на iOS 14, които ще затруднят компании като Фейсбук да наблюдават потребителите в разнообразни приложения и уеб страници. Социалната мрежа към този момент предизвести рекламодателите си за евентуалните резултати от това.

Накрая, Зукърбърг захапа Apple и по нашумелия проблем с Epic Games. Главният изпълнителен шеф на Фейсбук съобщи, че опасността на Apple да блокира Unreal Engine е „ извънредно нападателен ход ”, който е „ много спорен ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР