Теч от капандура побърка 81-годишният Александър, който живее на последния

...
Теч от капандура побърка 81-годишният Александър, който живее на последния
Коментари Харесай

Пловдивчанин в стрес, чака потоп в апартамента си СНИМКИ

Теч от капандура побърка 81-годишният Александър, който живее на последния етаж на блок на бул. „ Свобода “. През последните три месеца възрастният пловдивчанин упорствал към този момент няколко пъти пред домоуправата казусът да се вземе поради, само че всички негови опити удрят на камък. Отговорът бил един и същи – чака се оферта за осъществяването на ремонт.



„ Живея самичък на последния седми етаж. Над жилището ми е самият покрив и капандура на него. При всеки дъжд стартира да се стича вода през капандурата. Тя капе долу и се набива в плочата над жилището ми. Въпрос на време е да протече при мен. За да не се случи това, или най-малко да го забавя във времето, непрестанно поставям всякакви съдове, в които да се стича водата от капандурата. На 81 години съм, нямам към този момент сили да нося съдове, цялостни с вода, с цел да запазя жилището си “, описа пред „ Марица “ Александър.



Той уточни, че е звънял над 5 пъти на домоуправителя. „ Отговарят ми, че чакат оферта за ремонта. Нямам визия обаче докога ще се чака и дали изобщо ще стане. Работата ще отнеме най-вече половин час. Да създадат шапка от ламарина, да я заварят и готово. Редовно си заплащам всеки месец обслужването, само че мисля да спра, в случай че не се задействат “, закани се Александър.



Пенсионерът се тормози, че в околните месеци ще има значителни превалявания и тогава казусът ще се задълбочи. „ Сигурно и мазилки ще падат, не знам какво ще става. Но не схващат от дума тия хора “, разяснява пловдивчанинът от бул. „ Свобода “.

„ Марица “ направи многократни опити да се свърже с домоуправата на жилищната постройка, само че безрезултатно.



Ясно е, че разноските по ремонта, без значение дали наложителен, нужен или главен, се заплащат от средствата във фонда за поправки, насъбрани посредством ежемесечните вноски от притежателите на жилища. Когато се прави подобен нужен ремонт управителният съвет отпуска нужните средства от насъбрания фонд. Извършените разноски се утвърждават след това от Общото заседание въз основа на показани документи. В случай, че средствата във фонда се окажат незадоволителни, то тогава би трябвало да се вземе решение от Общото заседание за заплащане на спомагателни вноски за покриване на разноските.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР