Театралното събитие е част от програмата на 16-тия Международен фестивал

...
Театралното събитие е част от програмата на 16-тия Международен фестивал
Коментари Харесай

Разтърсващият моноспектакъл „Камбаната“ на Деян Донков по романа на Недялко Славов се завръща на Античния театър в Пловдив

Театралното събитие е част от програмата на 16-тия Международен фестивал за спектакъл и актуален танц „ Черната Кутия “

16-тият Международен фестивал за спектакъл и актуален танц „ Черната Кутия “ ще се организира от 27 мaй до 11 юни 2022г. в Пловдив. Фестивалът включва 8 интернационалните и български спектакли и събития в региона на театъра и актуалния танц от шест страни – Италия, Испания, България, Гърция, Австрия и Унгария. Партньори на 16-то фестивално издание са Министерство на културата, Община Пловдив, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, Унгарски културен институт, КЦМ 2000 АД, и Драматичен спектакъл Пловдив.

Международен фестивал за спектакъл и актуален танц „ Черната Кутия “ се реализира с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

Българското присъединяване на фестивал „ Черната Кутия “ стартира на 30 май с впечатляващия мултимедиен моноспектакъл на Деян Донков – „ Камбаната “ по романа на Недялко Славов.

Деян Донков какъвто не сте го виждали до момента. Катарзисът на един двоен палач по мъчителния път към сърцето. Гледайте разтърсващия моноспектакъл „ Камбаната “ на 30 май от 19.30 часа на сцената на Античен спектакъл Пловдив. Трагичен роман за комплицирания, изпълнен с трагични трудности път на някогашен пандизчия, лежал за две убийства. Изповед за катарзиса и духовното прояснение на героя, за светлината и силата, която му дават любовта и вярата!

КАМБАНАТА е театър, който раздрусва фена прочувствено и го възвисява духовно, извежда го от комфорта на наблюдаващ и го въвлича в мощни пристрастености с въздействащи картини на приземяваща житейска действителност. Сценичното деяние ни сграбчва с мощната сила на тоталното актьорско преобразяване на Деян Донков! Като контрапункт през спектакъла минава лирическата музикална тематика – песента на неговия воин Вено, изпълнявана онлайн от оркестър Карандила!

Актьор с неподражаемо наличие на сцената и екрана, Деян Донков разкрива постоянно търсещата си креативна същина с куража си да избере комплицирана тематика, надалеч от комерсиалното развлечение. Склонността му към изпробване води до особеното, кинематографично влияние на спектакъла. КАМБАНАТА е театрално събитие, коeто възприемаме със сетивата и страстите си!

Камбаната

По романа на Недялко Славов

Режисьор Деян Донков

Моноспектакъл на Деян Донков

Пламена Иванова в облика на Лейла

Сценограф – Никола Тороманов

Музика – Петя Диманова

Видео дизайн – Марио Стойнов

Хореограф – Деян Георгиев

Фотограф – Стефан Н. Щерев

Със специфичното присъединяване на Оркестър “Карандила ”

Проектът е осъществен с финансовата поддръжка на Министерството на Културата.

Проектът е част от стратегия Наследство II на Фондация Пловдив 2019.

Билети на цена 25, 30 и 40 лв. се продават в цялата мрежа на Ивеним и онлайн.
https://www.eventim.bg/dirbg/bg/bileti/kambanata-plovdiv-ancient-theatre-1277987/performance.html
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР