Теарталният режисьор Богдан Петканин зае временно длъжността на диркетор на

...
Теарталният режисьор Богдан Петканин зае временно длъжността на диркетор на
Коментари Харесай

Режисьорът Богдан Петканин е временен директор на „Адриана Будевска“

Теарталният режисьор Богдан Петканин зае краткотрайно длъжността на диркетор на Драматичен спектакъл „ Адриана Будевска “, до момента в който се избере титуляр с конкурс. Петканин ще следва стъпките на Борислав Чакринов, който ни напусна при започване на февруари, само че остави ярка диря на българската културна сцена.

Министърът на културата Кръстев разиска разпределението на нараствания за просвета бюджет през актуалната година ивъзможности за културно сътрудничествос кмета Димитър Николов и представители на културните институти на работна аудиенция в Бургас.

„ Бургас е едно от местата в България, където театърът се случва. Борислав Чакринов бе измежду най-нравствените хора, които познавам. Винаги излъчваше доброта и увереност. Един свободен човек в една свободна специалност, каквато е театърът. За него бургаската „ Мелпомена ” бе пространство, модел, специфична среда. Всичко останало се размиваше. Той в никакъв случай не се е кичил с триумфи и награди. Радвам се, че една от най-стабилнитекултурниинституции в Бургас щепродължи снова сила. ”, споделиКръстю Кръстев.

„ За господин Чакринов ми е мъчно да приказвам. Много изстрадахме и изплакахме. Имах щастието да го познавам не от малко време и имах шанса да бъда подсилен от него. Образованието ми по постановка бе продължено в Бургас,благодарение на него. Той сътвори остров на културно-театрални и човешки връзки. Приемам всичко като огромна отговорност. ”, сподели режисьорът Богдан Петканин.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР