Те заявиха, че Техеран има право да се възползва от

...
Те заявиха, че Техеран има право да се възползва от
Коментари Харесай

”Големите” призоваха САЩ да запази ядрената сделка с Иран

Те обявиха, че Техеран има право да се възползва от произлизащата от договорката анулация на наказания, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

В навечерието на крайния период, в който американският президент би трябвало да реши дали да върне глобите във връзка с петрола, анулирани по силата на съглашението, министрите на външните работи на трите европейски сили и висшият представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика Федерика Могерини насочиха своя апел след среща в Брюксел.

"Споразумението е извънредно значимо и няма опция. Не крием, че съществуват и други въпроси, по които имаме разлики (с Иран) ", сподели френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан пред кореспонденти.

Министрите на външните работи на Франция, Германия и Англия ще обсъдят бъдещето на историческото съглашение от 2015 година за нуклеарната стратегия на Техеран в границите на специфична среща в Брюксел, свикана по самодейност на Върховния представител на Европейския съюз по въпросите за външната политика Федерика Могерини, отбелязва ORF, най-голямата социална медия в Австрия, представена от "Фокус ".

В Брюксел дойде и иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф, който също ще вземе присъединяване в полемиките.

Представителите на Европейски Съюз ще подчертаят пред Иран, че поддържат съглашението, съобщи брюкселски посланик, допълвайки обаче, че Техеран би трябвало да продължи да работи с интернационалните инспектори.

„ Така до Вашингтон ще доближи новината, че Иран сътрудничи и че постигнатото съглашение е по-добро от изолираност на режима ", считат те.

Държавният глава на Съединени американски щати Доналд Тръмп дефинира съглашението от 2015 година като „ най-лошия контракт, подписан в миналото ".

В тази връзка в петък, 12 януари, Вашингтон може да блокира износа на нефт от Иран.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР