Те веднага пристигнаха на мястото на терористичната атака в “Крокус

...
Те веднага пристигнаха на мястото на терористичната атака в “Крокус
Коментари Харесай

“Знаем всичко за тях”. Руският спецназ разказа за хитростите на ВСУ

Те незабавно дойдоха на мястото на терористичната офанзива в “Крокус Сити Хол ” - намерих а нарушителите и изведоха жертвите. Това не им е за първи път: някои освободиха заложници в “Норд-Ост ” през 2002 година Изпълнява задания в Северен Кавказ. И в този момент в зоната на СВО. Отрядът се състои от елита на специфичните сили, " краповики ". За това по какъв начин се образоват „ най-хубавите от най-хубавите “, вижте в репортажа.

" Повече пот - по-малко кръв "

Групата напредва към вражеската цитадела: задачата е да се заеме окоп и да се укрепи. — “Всички подготвени ли са? ”, пита командирът. И дава заповед: " Напред! " Бойците откриват огън, приближавайки задачата метър по метър. Чува се мощен плач, когато гранатата избухва и влажната земя се разпръсква във всички направления.

Инструктори и публицисти следят всичко това доброволно. Продължава образованието на военнослужещи от 604-и Червенознаменен център със особено предопределение " Витяз " на “Росгвардия ”.

" Сега се занимаваме с завладяване на окоп. Всички момчета тук имат военен опит. Наскоро се върнаха от зоната на СВО ”, изяснява командирът на групата с позивна Вихър.

Това надалеч не е първата военна акция за Вихър. А запаметяващите се случаи са безчет. Разказва един от последните.

" По метода, по който се държи врагът, можем да определим с кого си имаме работа - подготвени бойци или не. Ние ги оценяваме, виждаме какви трикове употребяват и надграждаме. Някак си не беше допустимо да отбием врага с артилерия - защитаваха се крепко, отвръщаха. Решиха да се приближат, влязоха в окопа ”, спомня си щурмовакът. “Изпълнихме задачата без загуби. И това е резултат от образованието. Тук довеждаме всичко до автоматизм. Разиграваме разнообразни сюжети на изключителни обстановки, тъй че в действителна борба да действаме бързо и хармонично. Както се споделя, повече пот - по-малко кръв ”, добавя той.

" Универсален боец "

След като " вземат окоп ", щурмовакът се насочва към идната точка. Ще има взлом на блок. " Ситуацията е следната. Врагът се е закрепил в помещението. Трябва да влезем безвредно, да го обезвреждаме и да не позволим на цивилни да пострадат ", слага задачата инструкторът.

Войни, терористични офанзиви... “Витязите ” са призовани в най-трудните обстановки. „ Никога не се знае къде и по кое време ще има потребност от нас. Войникът от специфичните сили е на първо място повсеместен боец “, акцентира инструкторът.

Междувременно бойците стартират офанзивата - четирима слизат от камионетката и те се доближават до основния вход. Човек отваря заключената врата. В постройката се пуска ФПВ дрон, с цел да изследва обстановката. След това групата влиза вътре. Те също практикуват втурване от покрива благодарение на съоръжение за катерене.

" Фактът, че в последно време се употребяват разследващи дронове, несъмнено, е неправилно разбиране. Те просто не са били употребявани в такива размери, както в този момент. ФПВ, да вземем за пример, прониква в дребни отвори и разрешава да разгледате труднодостъпни места Това понижава рисковете за личния състав “, прецизира инструкторът.

След това – пукотевица по цел. Следва курс с трудности: от една точка до друга групата напредва под прикритието на БТР, изтласквайки врага, който се е окопавал в постройката.

" Не е толкоз елементарно да се стигне до нас. Добрата физическа подготовка не е задоволителна. Трябва огромно предпочитание. Да си тук е главната мотивация ", споделя офицерът от специфичните елементи.

" Основният знак "

Отрядът “Витяз “е учреден през декември 1977 година Това е първото отделение със особено предопределение във вътрешните войски. Осигурява сигурността на Олимпийските игри в Москва през 1980 година

Основният знак на отряда е кафявата барета. Същият цвят е на презрамките на вътрешните войски, само че самите специфични елементи постоянно са го възприемали като цвета на кръвта. По-късно кафявата барета е въведена и в други елементи на специфичните елементи на Министерство на вътрешните работи, тя се трансформира в най-високата форма на отличие. Право на нея се дава единствено след строги квалификационни проби.

В историята на “Витяз ” има доста значими събития. Отрядът взе участие в решаването на най-трудните задания: очистване на банди, освобождение на заложници, разрешаване на междуетнически спорове и интервенции за битка с тероризма в Северен Кавказ.

С течение на годините опциите и обсегът на дилемите се уголемяват: образуват се отряди за сапьорска, парашутна, алпинистка и водолазна подготовка. Специалните сили към този момент разполагат със лична авиация - безпилотни летателни апарати и парапланери.

“Витяз ” е част от съветската армия от 2016 година „ Ненапразно ни назовават „ най-хубавите от най-хубавите “. Но няма ограничаване за съвършенството - ние се стремим към повече “, отбелязва офицерът от специфичните елементи Игор В. Той е в “Росгвардия ” от 1999 година Да стане боен е детската му фантазия. Баща му даде образец. А дядо му е бил участник във Великата отечествена война.

" Цял живот съм бил заобиколен от хора във военна униформа. На полигони и стрелбища на територията на части. Не можех да се видя в друга специалност ", изяснява той.

Минава през разнообразни спорове, а поради стажа от дълго време е можело да се пенсионира. " Наскоро се върнах от СВО. Подготвям група и назад. Опитът, който получих, е доста скъп за по-младото потомство. Споделям го. И аз самият непрекъснато се изучавам. "

„ Нашата обща премия “

От основаването на “Витяз ” 14 бойци от специфичните сили са удостоени със званието “Герой на Русия ”, осем - посмъртно.

" Войната е групова работа. Затова моята премия е заслуга на целия отряд ", по този начин Александър Белоглазов, пълководец на центъра за специфични сили на “Витяз ”, дава отговор на въпроса за какво е получил “Златната звезда. ”

Но фактът обаче е общоизвестен. Само в първите месеци на специфичната интервенция бойците под негово командване унищожават 30 бронирани машини и завладяват 18 опорни точки. Самият пълководец даже не брои в какъв брой бойни задачи е взел участие директно.

Един ден попада в засада. А мостът, по който колоната би трябвало да премине реката, се оказва миниран. Белоглазов повежда част от бойците от другата страна. Самият той се върна с група офицери. Под минохвъргачен огън те съумяват да прочистят моста и с поддръжката на десанта да нокаутират врага от укрепени позиции.

“И най-много през целия интервал на СВО си припомням един на пръв взор всекидневен епизод: когато минавахме около едно от обитаемоте места, цивилни застанаха в профил на пътя и поздравиха военния личен състав. Забавихме се до някакво момиче. Тя подала плик. Оказа се, че в допълнение към писмото има шоколадови бонбони и пари, които тя спестявала за фантазията си - нов телефон. Но тя решила да ги съобщи, с цел да оказват помощ на бойците. По-късно я намерихме и ѝ благодарихме - сами ѝ купиха смарт телефон. Трябва да приключим това, което започнахме. Нашите деца би трябвало да живеят в мир - това е най-важното ", споделя Белоглазов. " Ние сме в положение да изпълняваме задания по суша, във въздуха и вода. Още преди СВО всички бойци в центъра има военен опит - в Северен Кавказ, в превантивни интервенции за битка с тероризма. Над главата на всички са летели патрони. Особено внимание се обръща на морално-психологическото положение. Винаги би трябвало да сме подготвени да действаме ясно и умело в стресова обстановка. "

Службата в центъра за неговите бойци не е просто специалност, а „ положение на духа “, прибавя командирът. Във всеки миг всеки може да пожертва всичко, с цел да отбрани ползите на страната.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8326Проф. Андрей Пантев: Замразените национализми се съживяватАлтернативен Поглед10203Проф. Андрей Пантев: Руско-турската освободителна война е най-честната в историята на целия европейски 19 векАлтернативен Поглед46565Калин Тодоров: Атентатът в Русия не е дело на " ИД ", а на МИ-6 и украинското разузнаванеАлтернативен Поглед22757Калин Тодоров: Мафията на жълтите паветаАлтернативен Поглед12564Георги Първанов за триумфите на КНР и нейния интернационален авторитетАлтернативен Поглед545727Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед176168Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед135579Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед121173Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед91542Мария Захарова с топли думи към българския народ за Трети мартАвторски:ПоследниНай-четениПроф. Иван Ангелов14838

Източник: pogled.info


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР