Те танцуват, правят задно салто, тичат, скачат и умеят паркур

...
Те танцуват, правят задно салто, тичат, скачат и умеят паркур
Коментари Харесай

Новото шоу на робота на Boston Dynamics: Атлас, подай ми инструментите

Те танцуват, вършат задно салто, тичат, скачат и умеят паркур - а в този момент роботите на Boston Dynamics към този момент могат да си проправят път през трудности, да подвигат и да подмятат движимости. Като кутия с принадлежности за ремонт.

В новия клип на компанията роботът Atlas би трябвало да донесе кутията на човек, който се намира на 2-3 метра височина върху железно скеле. Демонстрацията изисква той да употребява датчиците си и голям брой програмирани качества, с цел да се ориентира в маршрута от земята до височината на скелето и да придвижи нужните принадлежности.

Atlas първо подсигурява пътя си нагоре, като взема дървена дъска и я трансформира в мост. След това машината отива до кутията и я подвига с девте си ръце - щипки.

Хуманоидът се изкачва по стълбите и дъската, като стига до едно равнище под площадката на индивида. Вместо да се катери по нея, Atlas подмята кутията с принадлежности и си намира нов път надолу - за тази цел бута трудността, огромен дървен сандък, и го употребява за по-лесно приземяване.

На финала роботът прави салто със завъртане в 540 градуса и стъпва безупречно на двата си крайници, след което - очевидно удовлетворен от себе си - прави жест на победител с лявата си ръка.

" Голям самохвалец си ", репликира индивидът от скелето.

Демонстрацията демонстрира по какъв начин Atlas може да бъде удобен асистент на хората в строителната промишленост.

Досегашните умения като танци и паркур са " забавни образци за много комплицирано синхронизирано придвижване ", само че в този момент Boston Dynamics желаят да покажат, че изобретенията им могат да бъдат използвани по логичен и комфортен метод.

Дали Atlas няма да направи общите служащи по градежите непотребни - към този момент отговорът е не. Роботът към момента е в развой на разработка и не се продава за разлика от кучето Spot.

Но сигурно подсказва равнището на напредъка на технологиите и бъдещето на роботиката.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР