Те спориха трябва ли да има обжалване на проекти на

...
Те спориха трябва ли да има обжалване на проекти на
Коментари Харесай

Пак скандали в парламента, този път заради ОВОС

Те спориха би трябвало ли да има обжалване на планове на втора инстанция

В Народното събрание кавги и ново напрежение в обединението. Спорът беше за това би трябвало ли да се върне обжалването на две инстанции на оценката на въздействието върху околната среда за обекти от национално значение, съобщи

От 2017 година насам оценките за влияние върху околната среда, които засягат обекти с национално и стратегическо значение, могат да се апелират единствено на една инстанция. Управляващите желаеха смяна и настояха за опцията да се апелират и на втора инстанция. Идеята не се хареса на всички партии в ръководещата коалиция. Те се съгласиха с претекста на опозицията, че в случай че има две инстанции, ще се бавят значими планове за страната ни като да вземем за пример строителството на автомагистрали.

В последна сметка се стигна до консенсус втората инстанция да влезе в действие от 2024 година.

„ Това, което желаеме, е гарантиране на опазването на околната среда, само че и ускорение на огромните стратегически инфраструктурни обекти в страната. Нормално ли е към този момент какъв брой години да не може да бъде направена автомагистралата към Гърция”, съобщи Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия.

„ Коалицията потегли самоуверено и някъде по пътя стартира да се колебае. Втората инстанция не е някакъв култ, а е важна”, съобщи Крум Зарков.

„ Шест месеца този законопроект беше подложен на трупчета и чакаше своя звезден момент, с цел да излезе от въртележката на съдружните пазарлъци”, разяснява Младен Шишков, ГЕРБ-СДС.

„ Този законопроект като цяло не предлага нищо. Само саниране на проблемите от миналото”, счита Иво Русчев от „ Възраждане”.

„ Дали в случай че остане едната инстанция, поради корупция в правосъдната система някои планове да не минават”, съобщи екоминистърът Борислав Сандов.

Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР