. Те смятат, че децата в селото са дискриминирани по

...
. Те смятат, че децата в селото са дискриминирани по
Коментари Харесай

Родители от Житница: Искаме нов директор! Децата ни са дискриминирани

 . Те считат, че децата в селото са дискриминирани по смисъла на Конституцията, в която се споделя, че " всеки има право на обучение ". Представяме ви отоврено писмо от Иван Бараков, родител на дете, което се образова там. Писмото е изпратено на, и на Антоанета Пакова, шеф на РУО ПЛовдив.

ОТВОРЕНО ПИСМО

от родителите на учениците от ОУ " Христо Смирненски ",

с. Житница, община Калояново, област Пловдив

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,

Обръщам се към Вас в качеството си на родител на две деца, учащи се в ОУ " Христо Смирненски " – с. Житница, в качеството си на кмет и в качеството си на обединител на всички наранени и недоволни родители.

С две наши тъжби, от 16.06.2021 година и 21.06.2021 година, съпроводени с подписка от родителите на 49 възпитаници (от общо 60) сме уведомили Министерството на образованието на Република България и Регионалното ръководство на образованието – Пловдив за нередностите в управническите подходи на родното ни учебно заведение от страна на шефа Надка Петрова.

От близо две десетилетия учебното заведение се ръководи по метод, който не подсигурява качествено обучение на учениците, нито в него се задържат млади учители. В резултат от натрупването на неуместни и подронващи престижа на учителите дейности, децата в село Житница са застрашени от това да останат без обучение. Повечето надарени учители, които постъпват на работа, остават няколко месеца, след което напущат. Говорим за душевен тормоз, финансови злоупотреби и липса на предвидливост в ръководството на учебното заведение.

Създава се неустановеност у децата и родителите, понижава се качеството на добитите познания, а фамилиите се принуждават да се насочват към други учебни заведения в региона. Това значи децата, които са на възраст до 14 години, да пътуват всекидневно, което не трябва да се позволява. Ситуацията е тежка и за родителите на децата, които би трябвало да мислят за промяна на своето местопребиваване. Това също не трябва да се позволява. Смятаме, че децата в село Житница са дискриминирани по смисъла на Конституцията на Република България, в която се споделя, че " всеки има право на обучение ". Това значи пълноценна грижа за всяко едно дете в учебно заведение, а грижата стартира от вярното предопределение на шефа на учебното заведение.

Използваме случая да напомним, че село Житница е едно от дребното села в България, което досега съумява да задържи младите фамилии, осигурявайки им прехранване. В учебното заведение се образоват 60 деца, от първи до седми клас. Родителският колектив, който приготви актуалното писмо, умолява способените институции да подхващат нужните дейности за назначението на нов шеф в учебното заведение в село Житница, който ще работи за издигането на престижа на учебното заведение, ще притегля млади, образовани и надарени учители и няма да разрешава личностните спорове да надвиват над професионалната грижа към децата и тяхното бъдеще.

В случай, че настояванията ни не бъдат изпълнени, половината възпитаници ще изоставен родното учебно заведение, което автоматизирано ще докара до затварянето му заради непокриване на нужния най-малък брой учащи се. А освен това състояние и оставащите в него възпитаници ще се окажат без учебно заведение. За да не се стига до това събитие, настояваме институциите да ни чуят и да бъде назначен нов шеф в ОУ " Христо Смирненски " – с. Житница, община Калояново, област Пловдив.

Житница, С УВАЖЕНИЕ:

16.07.2021 година (Иван Бараков)
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР