Те се наричат ​​по различен начин – Седем спящи младежи,

...
Те се наричат ​​по различен начин – Седем спящи младежи,
Коментари Харесай

Загадката на Седем младежи от Ефес, които са „спали“ 200 години в пещера

Те се назовават ​​по друг метод – Седем спящи младежи, Седем младежи от Ефес, Седем свети младежи и други Те са еднообразно почитани в християнството и исляма.Тези млади мъже са живели в град Ефес през 3-ти век след Христа, по време на жестоките преследвания на християните. Те са били „ скрити “ християни. Всички били от благородни родове, а единият бил наследник на кмета на Ефес (HiddenTruth.site).Когато римският император, Деций Траян, дошъл в града, той заповядал на всички поданици да предложат жертви на езическите богове, преди идната зараждаща война. Въпреки това, седем другари изрично отказали да го създадат.

 11 1 - Загадката на Седем младежи от Ефес, които са „ спали “ 200 години в пещера
Изненадващо, те даже не били убити от него, а лишени от военните си колани и изпратени да „ мислят и трансформират убежденията си “. Младите мъже решили да отидат на доброволно изгнание. Те напуснали града и се скрили в пещера в планината Охлон. Точното местоположение на тази пещера към момента не е известно.За известно време, младите мъже живеели в пещерата, само че по-късно императорът се върнал и им заповядал да се явят в съда, в случай че към момента отхвърлят да изпълнят заповедта му. Младите мъже отишли и споделили, че не се отхвърлят от вярата си. И тогава, са осъдени на ужасна гибел.Младите мъже били отведени в пещерата, в която се криели. Входът на пещерата бил затрупан с камъни, тъй че те постепенно да умират от апетит и жадност. На входа е поставена кутия с надписи, върху които е разказано кой е затворен тук и за какви грехове.
Въпреки това, заради божествена интервенция или нещо друго (по-долу ще разгледаме това по-подробно), младите мъже не умрели, само че скоро един след различен заспали. Минали дни, месеци и години. Всички те спели и спели … И по този начин, два века.

 22 3 - Загадката на Седем младежи от Ефес, които са „ спали “ 200 години в пещера
През 5-ти век от нашата епоха, се появил притежателят на земята, на която била планината Охлон с пещерата. Той решил да стартира построяването на къща. За това наредил на работниците си да отстранен входа на пещерата и да вземат камъните. Щом входът на пещерата още веднъж бил отворен, всичките седем младежи се събудили, като че ли не били спали два века.Нещо повече, младите мъже даже не си спомняли по какъв начин са били затворени в пещера. Скоро след това, изпитали мощен апетит и изпратили един от тях, да отиде до града за самун.Когато той се доближил до Ефес (на латински: Ephesus), той се възхитил на това, което видял – вратите на града с изобразен християнски кръст. Времената на гонене на християните били свършили. Въпреки това, мъжът към момента не разбирал какво става. Отишъл да купи самун, за което платил с монета от времето на Деций Траян.Веднага го сграбчили и го обвинили, че е разкрил остаряло благосъстояние и го е откраднал. Когато младежът бил заведен при кмета, той схванал, че въпросът е напълно друг. Кметът пуснал младия мъж.Едва тогава, покрай пещерата, била открита кутията със знаци, която описвала всичко, което се е случило на седемте младежа.

 33 1 - Загадката на Седем младежи от Ефес, които са „ спали “ 200 години в пещера
Необходимо е да споменем още един подробност. През 5-ти век, се появили доста „ еретици “, които отричали, че мъртвите могат да бъдат възкресени от Господната воля. Те се съмнявали в чудесата, осъществени от Исус и в самото възкресение на Исус Христос. Те питали:„ Как може да има възкресение на мъртвите, в случай че след гибелта няма нито тяло, нито душа? “Когато се появили седемте младежа, които са лежали „ мъртви “ или „ спящи “ в пещерата в продължение на два века, това се тълкувало от хората, което съгласно тях доказвало, че Бог съществува. Възкресението от мъртвите е допустимо.Четете още: Състоянието сомати на Хамбо Лама Итигелов опроверга всичко известно на науката (видео)Скоро слухът за чудото на седемте младежа се популяризирал и в други градове. Император Теодосий II дошъл в Ефес. Дълго време говорил с младите мъже в пещера. След това, те му се поклонили и „ заспали “ още веднъж, или умрели.Пещерата отново била затрупана. Било оповестено, че младите мъже ще бъдат възкресени следващия път пред Страшния съд.В исляма легендата за седемте младежи звучи сходно, единствено че с тях имало и куче.

 44 - Загадката на Седем младежи от Ефес, които са „ спали “ 200 години в пещера
Ако това е истински случай, по какъв начин бихме могли да си го разбираем по логичен метод, без да прибягваме до божествена интервенция? Може би младите мъже са изпаднали в летаргичен сън? Това положение е доста сходно на гибелта. В историята има случаи, когато човек, който е изпаднал в подобен сън, е бил комплициран с мъртъв човек и е заровен.Според някои източници, най-дългият латентен сън е бил 22 години, само че този човек бил хранен постоянно със сонда. Няма пациент изпаднал в латентен сън без храна и вода, който да е издържал жив толкоз дълго.Ами ако метаболизмът на човешкото тяло е толкоз занимателен, че всички реакции в клетките заспиват? Нещо сходно виждаме в научно-фантастичните филми, когато човек, по време на дълги полети в Космоса, е подложен в анабиоза. За момента обаче, наука се придържа единствено към проучването на тази процедура.

 5 1 - Загадката на Седем младежи от Ефес, които са „ спали “ 200 години в пещера
Но, човешкото тяло е известно със своите изненади. То, единствено по себе си може да попадне в сходно положение при ниски температури.През 2006 г., 35-годишният японец Мицутака Утикоси прекарва 24 дни без храна и вода, като изпада в положение, сходно на хибернация. Човекът липсващ в планините, и когато бил открит, метаболитният развой в тялото му бил съвсем спрял. Пулсът му бил изчезнал, а телесната му температура достигала 22°C. Лекарите предположили, че той е изпаднал в положение на хипотермия в по-ранен стадий. След това, функционалностите на мозъка му се възстановили на 100 %.Представете си, че нещо сходно се е случило с тези млади мъже в пещерата. След понижаване на температурата, от липса на пресен въздух и заради стрес, те попадат в радикално продължителна анабиоза. Остават в това положение до момента в който в пещерата нахлува пресен въздух, когато махат камъните от входа.Въпреки това, техните организми безспорно имат увреждания освен това мощното „ разклащане “ и не съумяват да се върнат към естественото си положение. Това, може би изяснява ранната им гибел след тяхното “възкресение ”.
Hidden truth
Източник: hiddentruth.site

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР