Те са уверени, безгрижни и харчат над 7000 долара на

...
Те са уверени, безгрижни и харчат над 7000 долара на
Коментари Харесай

Китайските тийнейджъри харчат повече от европейските и американските и са по-безгрижни

Те са уверени, безгрижни и харчат над 7000 $ на година за първокласни артикули - даже преди да навършат 21 години.

Запознайте се с китайското потомство Z. Разглезени от родители и баби и дядовци за това, че са единственото дете в техните фамилии, тези младежи " си живеят живота " в съпоставяне със своите внимателни, консервативни връстници на Запад, съгласно ново изследване. Те са оптимистично настроени за бъдещето и не се тормозят за кариерни вероятности или интернационалната политика, макар комерсиалната война на прага им, написа Bloomberg.

Проучване, извършено от изследователската компания OC&C Strategy Consultants, демонстрира обилни разлики в отношението и метода на живот на младежите в Китай. Заключенията също по този начин оказват помощ да се изясни за какво най-големите първокласни марки са подвластни от непрекъснатото разгръщане в най-голямата стопанска система в Азия.

" Това е потомство, което в никакъв случай не е било обезпокоеното, тъй че те харчат повече и икономисват по-малко ", споделя Адам Ксу, сътрудник в OC&C, основан в Шанхай. " Не знаем дали ще бъдат сполучливи, когато порастнат, само че знаем, че те към този момент са забележителна разходна мощ, към която би трябвало да се насочат потребителските марки. "

Китайското потомство Z се появи в извънредно прелестно време. Продукти на политиката на страната за едно дете и нейния астрономически стопански напредък през 90-те и 2000-те години, тези деца не трябваше да разделят нещо с никого, до момента в който порастват и виждаха единствено непрекъснато възходящо благосъстояние.
 За първи път в историята: Китайските милиардери са повече от американските
За първи път в историята: Китайските милиардери са повече от американските

Всеки ден в Азия се " ражда " нов супербогаташ

За разлика от тях, техните връстници в Съединени американски щати и Европа следиха финансовата рецесия от 2008 година и нейните последствия. Сега те приключват с исторически висок студентски дълг, част от тях не печелят задоволително, с цел да си разрешат покрив над главите и наподобява са позаинтересувани от политически въпроси в сравнение с в предишното.

Проучването, което дефинира поколението Z като родените през 1998 година и по-късно, задава въпроси на 15 500 души в девет страни, в това число Бразилия, Франция, Германия, Италия, Полша, Турция, Англия и Съединени американски щати. Почти 2000 от тях са от Китай.

Китайското потомство Z прави 15% от разноските на семейството им в изследването, спрямо 4% в Съединени американски щати и Англия. Въпреки че по-голямата част от тях към момента не получават заплата, те са огромни консуматори.
 Снимка 402251
Жасмин Уанг, на 22 година, признава за слабостта си към парфюмите. Асистентът от Шанхай има от 20 до 30 парфюма с лимитирано издание от марки като Guerlain, Tom Ford и Chanel, които могат да костват повече от 2000 юана (295 долара) на бутилка.

Червени пакети

Освен месечната помощ от 2 500 юана от нейните родители, Уанг споделя, че употребява гратис банковата им карта и по този начин наречените " червени пакети " или парични дарове от баби и дядовци от двете страни.

" Мисля, че за фамилиите на Запад е по-трудно, тъй като университетските такси са толкоз високи и нормално имат повече от едно дете ", споделя Уанг. Нейните родители би трябвало да платят единствено 5 000 юана за учебен срок за времето ѝ в университета в Фудан, университет в Шанхай, който е едно от най-хубавите учебни заведения в Китай.

В настрана изследване предходната година същата изследователска компания открива, че над половината от китайските консуматори от потомство Z са изразходвали повече от 50 000 юана за първокласни артикули през предходната година, спрямо предходните генерации. Само 32% от милениалите са похарчили толкоз доста, спрямо 34% от поколението X.

Икономическото закъснение в Китай се отразява на всички - от американските аграрни производители през Apple до казината на Макао. Но това не отслаби желанието на поколението Z да търси Yeezys, лимитирана серия на Adidas и други паметни марки.
 Китай опитва с по-дълги уикенди, с цел да насърчи извършването на покупки
Китай опитва с по-дълги уикенди, с цел да насърчи извършването на покупки

Вътрешното ползване ще подтиква растежа в подтекст на търговски войни

Ключови изводи:

41% от респондентите от потомство Z в Китай са оптимисти за бъдещето по отношение на 26% в международен мащаб

28% считат, че ще имат по-добър живот от предходните генерации по отношение на 24% в международен мащаб

По-малко от една пета от китайското потомство Z се тревожи за интернационалната политика, сигурността или икономическите вероятности

Само 7 от 10 в Китай споделят, че имат спестявания, класирайки го на второ място по-ниско в изследването

Проучването разкрива две тревожни трендове. Младежите в Китай като че ли обръщат тил на табиет, поддържан от по-възрастните - спестовничеството и по този метод заплашват рекордно високото равнище на икономисване на Китай по отношение на другите страни по света. Те също по този начин са подготвени да поемат задължения, с цел да финансират покупките си, съгласно Ксу.

Уанг споделя, че се пробва да пести, само че постоянно харчи повече от това, което е икономисала на Деня на необвързаните - годишен фестивал за извършване на покупки, фиктивен от Alibaba.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР