Те са родени в края на 80-те и началото на

...
Те са родени в края на 80-те и началото на
Коментари Харесай

От Шумен до Лондон и от Лондон до Шумен. Историята на Кристияна Василева

Те са родени в края на 80-те и началото на 90-те. Те са второто потомство в бизнеса и първото потомство на прехода. Те са " Вторите първи " - взаимен план на Storio и ОББ, отдаден на едни от най-успешните бизнеси в България и техните наследници. Децата и фирмите вършат първите си крачки съвсем едновременно. Време, в което, колкото и да падаш, би трябвало и да ставаш. И двете генерации са траяли по пътя не тъй като нямат избор, а тъй като имат подобен - дългът към фамилията и смяната на България.Колко мъчно е да си първи съгласно " вторите първи "? А какъв брой мъчно е да си втори съгласно първите? Какви са преимуществата и минусите на второто потомство в бизнеса? По-лесно ли е да наследиш бизнес, в сравнение с да създадеш подобен? Имаш ли право да се откажеш от наследството си? Колко тежи отговорността? Как можеш да пригодиш компания, основана в аналогово минало за цифровото настояще? Можеш ли да работиш в екип със личния си татко? Как бизнесът трансформира фамилията и по какъв начин фамилията трансформира бизнеса? Разказват Вторите първи.
Кристияна Василева е на 29 години, само че към този момент шест години работи в фамилната компания за произвеждане на алуминиеви профили - ВИАС. Тя е първата жена във " Вторите първи " и най-младата участничка в плана.

Кристияна е родена и израснала в град Шумен, където татко й Веско Василев основава своята първа фабрика. Завършила е " Търговско право " в Лондон - там сега учи и нейната по-малка сестра. Скоро тя също ще се причисли към бизнеса, в който вземат участие и други членове на фамилията. Ще съумеят ли обаче две дами да запазят, развият и надградят една мъжка фантазия? Само в случай че в действителност го желаят.
" Най-голямото предизвикателство за второто потомство в бизнеса е да се потвърди. Няма ужасно да се спънеш, няма ужасно и да паднеш. Често грешките са най-големият съдружник в бизнеса. " Кристияна Василева Реклама
Преди няколко години Веско Василев кани двете си дъщери на диалог, в който блъфира - споделя им, че е получил оферта да продаде ВИАС за огромна сума пари. И те са тези, които би трябвало да решат - да вземат парите и да ги влагат в нещо друго или да продължат бизнеса дружно. Без да се замислят, и двете споделят, че желаят да продължат и без значение какъв брой прелъстителен е животът в Лондон - ще останат в Шумен. Днес компанията има 600 чиновници и е с годишен оборот от 122 млн. лв..
Кристияна Василева - " ВИАС "
Въпреки че работи в фамилната компания към този момент шест години, първоначално Кристияна даже няма лично бюро. Тя стартира кариерата си през 2017 година от пиацата с камиони, където е била виновна за спедицията и товаренето. Преди три години става управител " Продажби " за Европа и едвам тогава получава свое място в офиса.
" Баща ми споделяше - би трябвало да започнеш от първото ходило, с цел да стигнеш до върха. "
В Шумен се намира емблематичният архитектурен комплекс " 1300 години България " / " Създатели на българската страна ", до който се стига по 1300 стъпала. Нещо, което Кристияна прави постоянно след претрупан ден.
" Не е значимо да виждаш цялата стълба, преди да стъпиш на първото ходило. Това е както в живота, по този начин и в спорта. Важното е да си фокусиран тук и в този момент над задачите си. " Кристияна Василева
В поредицата на Storio и ОББ Кристияна споделя кой е най-ценният съвет, който е получила от своя татко, какъв е пътят, който е минала, кои са основните умения, които е построила, и за какво бизнесът не се дели на мъже и дами.
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР