Те са Пулеви. Фамилия, която често се споменава в обществото

...
Те са Пулеви. Фамилия, която често се споменава в обществото
Коментари Харесай

За честта на фамилията Пулеви

Те са Пулеви. Фамилия, която постоянно се загатва в обществото ни. Кубрат и Тервел – двама братя толкоз разнообразни един от различен. Но толкоз крепко, толкоз неразривно свързани. Толкова крепко, колкото удрят юмруците им през ръкавиците на кръга.

Кубрат е суперзвездата. Той е индивидът, за който медиите наддават. Кубрат обича да приказва, умее да е неотразим и знае, че е харесван. Нищо, че има и такива, които водени от свои си персонални подбуди пробват да всеят мрак измежду светлината. Кубрат е самото успокоение и в случай че закъснее, простете му. Не е преднамерено!

Тервел е мълчаливец. Той не е по интервютата. Рядко приказва, въпреки че не отхвърля, когато го потърсиш. С каменно лице, по което нищо не трепва и в щастливи мигове, и в моменти на пределна централизация. Тервел е прецизен като часовник. Тервел е порядъчен боец, който не обича към него да се шуми, не му харесват потупванията по рамото.

Две седмици изминаха, откогато Кубрат и Тервел изпълниха „ Арена Армеец” с 13 000 фенове на боксова церемония, по този начин значима и за двамата. Кубрат се завърна с класа след дълго неявяване и победи по точки в 12 рунда Хюи Фюри – триумф, който му отреди мястото на формален кандидат за международната купа в тежка категория на Антъни Джошуа.

Тервел закачи към кръста си първия огромен колан в професионалната си кариера – този на европейски първенец в полутежка категория. Направи го в типичния си праволинеен жанр и с инстинкт на безсърдечен боец на кръга – жесток нокаут против клетия, само че по този начин приветлив с обноските си на благородник италианец Леонардо Бруцезе.

Откриваме Тервел там, където в последните 3 години може да бъде открит всекидневно – в спортния център ПУЛЕВ, който той и брат му откриха със лични средства през есента на 2015 година

„ Върнах се към работата. Когато човек е приведен и работи, е по-лесно да остане съсредоточен, крепко стъпил на земята. Не хвърча. Трябваше обаче да се дистанцирам от хората и от аплодисментите им”, признава последният олимпийски медалист в българския бокс – притежател на бронз от игрите в Лондон 2012.

И Тервел, също, както и Кубрат, е наясно, че завистта на хората е неизбежна. На тях се гледа и с друго око. С окото на пресметливия, който брои парите на братята и който си мисли, че те – „ едни глупави момчета, които знаят единствено да се бият, към този момент са милионери.”
„ Никой не е забогатял от последната церемония. Кубрат можеше да вземе шестцифрена сума в случай че беше приел предлагането този мач с Фюри да се състои в Англия. Той обаче сподели, че ще даде шестцифрена сума срещата да се организира в България. Така и стана”, разкрива Тервел.
По-малкият от братя Пулеви отваря за нас вратата на офиса – този, в който той и брат му се уединяват, когато не упражняват. Няма разкош, нито показност. Един стол, едно бюро и диван.
 Снимка: bTV
Но най-важното нещо в тази стая е друго – един портрет на мъж с горда външност и боксови ръкавици, който е закачен на стената. Мъж с непрекъснато обърнати към синовете си очи. Нищо, че към този момент 11-та година може да ги следи единствено от небето – Венко Пулев.

„ Ние не се кланяме на подправени герои. Благодарни сме на татко си, че ни сътвори и трансформира в хората, които сме през днешния ден. Били сме на по 7-8 години, когато към момента не се занимавахме по този начин интензивно със спорт и няма в никакъв случай да не помни какво ни повтаряше: Един ден, когато станете мощни боксьори, ще вървите по улицата и хората ще ви сочат с пръст и ще споделят за вас: Ето, това са Кубрат и Тервел Пулеви”, споделя прочувствено Тервел.

Днес той желае просто да възпита своите синове в полезностите, които Венко е завещал на него, Кубрат и трите им сестри. Показва ни невероятна фотография – на нея е може би на 3 години, с боксови ръкавици и боксови гащета, на които е избродирано името му – Тервел.
 Снимка: bTV
„ Книгите бяха 90% от обзавеждането на дома, в който аз и Кубрат израснахме. Не разрешавам на никого да ми дефинира аз какъв да бъда. Аз знам кой съм, какъв брой коствам и какво мога. Това, че не споделям какви книги чета, това значи ли, че не чета? Ако аз не знам цената си, то тогава ще пристигна някой, който ще си разреши да ми я постави”, разяснява дребният Пулев, който на 35-годишна възраст към този момент е с две висши образования в джоба, едното от тях юридическо.
 Снимка: bTV
Истерията към Тервел и Кубрат не пречи на тях, само че тормози околните им. Големият наследник на Тервел – Калоян, неотдавна се е сблъскал очи в очи със славата на татко си. „ Казвам му, че би трябвало да свикне. За него съм му татко, само че за хората аз съм Тервел Пулев”, споделя Пулев, който от дълго време е привикнал да носи царската корона.
 Снимка: bTV
Със сигурност не е елементарно да бъдеш по-малкия брат на Кубрат, само че на Тервел това в никакъв случай не му е проличало. Той почтено си извоюва своето място в обществото и изобщо в света на бокса. И за това никой не му е помагал. Това място е извоювано с тези здрави юмруци, за които приживе Венко Пулев е мечтаел синовете му да имат. Увивал е дребните им ръце в детски ръкавици по поръчка и ги е пускал един против различен. Но с една експлицитна повеля: Кубрат в никакъв случай да не отвръща мощно на ударите на Тервел, тъй като той е по-големият и постоянно би трябвало да го пази, да го поддържа и да му оказва помощ.
 Снимка: bTV
Кобрата даже се майтапи, че поради тези нападателни офанзиви на Тервел още от детството е калил отбраната си. Но за истината ви е задоволителен един кадър – този от пътя на Тервел Пулев от съблекалнята, през коридора, към кръга в „ Арена Армеец”. Тервел върви начело, Кубрат е зад него. Тервел стопира за секунда, публиката го приветства, Кубрат го потупва по рамото и се отдръпва на назад във времето.
 Снимка: bTV
Потупване с почерка на Венко Пулев, който може да бъде спокоен. Синовете му бранят с чест семейството. И следват неговите завещания. В общество, което рядко прости триумфа на съумелите.

btvnovinite.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР