Те са част от проекта на компанията, наречен Цифрово благополучиеХартиен

...
Те са част от проекта на компанията, наречен Цифрово благополучиеХартиен
Коментари Харесай

Приложения на Google борят зависимостта от смартфона

Те са част от плана на компанията, наименуван „ Цифрово благоденствие ”

Хартиен плик с размерите на елементарен смарт телефон дава достъп до главните функционалности
(снимка: Special Projects / YouTube)

Гугъл пусна няколко нови приложения, призвани да оказват помощ на хората да се оправят със зависимостта си от смарт телефоните. Те са част от самодейност на компанията, известна като „ Цифрово благоденствие ”.

Много хора през днешния ден са мощно привързани към мобилните си устройства, до степен на взаимозависимост, която някои психолози дефинират като болестно положение. Проектът на Гугъл цели да даде в ръцетете на потребителите принадлежности, с които те могат да управляват цифровата взаимозависимост и времето, което прекарват с джаджите.

Интернет компанията показа три нови приложения – Envelope, Activity Bubbles и Screen Stopwatch. Първото от тях разрешава основаване на книжен плик с размерите на елементарен смарт телефон – с него хората могат да употребяват съществени функционалности на устройството, да вземем за пример да правят позвънявания, в случай че е належащо.

Засега подобен „ плик ” може да се направи единствено за смарт телефони Pixel 3a. Останалите две приложения – Activity Bubbles и Screen Stopwatch – съставляват живи тапети за следене на интензивността на смарт телефона през целия ден.

Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР