Те обаче са българи, които до доказване на вината им

...
Те обаче са българи, които до доказване на вината им
Коментари Харесай

„Дейли Телегрaф“ обвърза задържаните за шпионаж на Острова с „Възраждане“, Костадинов отрече

" Те обаче са българи, които до доказване на виновността им са почтени ", показва още той. Големият въпрос във връзка с този случай съгласно Костадинов е за какво никой с изключение на " Възраждане " не сложи въпроса за това, че са нарушени гражданските права на българи от друга страна. Защо още Министерство на външните работи не е привикало британския дипломат, пита още той.

Вчера английското издание " ", базирайки се на източници от София, заяви, че двама от арестуваните на Острова българи " евентуално са свързани с проруската партия " Възраждане " в България ".

Източниците на изданието споделили, че следствието е фокусирано върху изказванията, че тримата задържани са били част от интернационална мрежа за наблюдаване на анти-Кремълски фигури, в това число и публицисти.

По-рано стана известно и че английските управляващи са събрали информация, че Бисер Джамбазов и Катрин Иванова са работили на българските парламентарни избори в секциите зад граница.

От ЦИК увериха, че даже тези лица да са взели участие в секционни изборни комисии, по никакъв метод не може да даде отражение в резултатите на изборите, защото става въпрос за работата на групов орган.

А от българското външно министерство потвърдиха пред Българска телеграфна агенция, че Иванова и Джамбазов са били ръководители на СИК в Лондон. Катрин Иванова е била в Секция 2 в посолство Лондон, а Бисер Джамбазов - в Ийлинг, съгласно Решение №2325 на Народното събрание от 27 март 2021 година Същите са номинирани от българската общественост в Лондон и от Инициативен комитет за секция в Ийлинг, Лондон, прибавиха от Министерство на външните работи.



Скоро откакто стана ясно за арестувани българи за шпионаж, Костадин Костадинов написа във Фейсбук: " Веднага мога да се обзаложа, че най-вече до ден-два американските българоезични медии ще се опитат да ги изкарат членове на " Възраждане ". Той попита и за какво никой не е известен за ареста на българите - нито техните близки, нито нашето посолство, нито даже британските медии и за какво, откакто арестите са осъществени през февруари, се оповестяват в този момент. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР