Те не са били в багажното отделение, а където са

...
Те не са били в багажното отделение, а където са
Коментари Харесай

Вътрешният министър: Илиев и Градев жертваха живота си, за да предпазят пътуващите в автобуса

Те не са били в багажното поделение, а където са пасажерите, разясни Иван Демерджиев

Полицаите Йордан Илиев и Атанас Градев жертваха живота си, с цел да предпазят пътуващите в рейса. Те са видели, че транспортното средство е цялостно с хора, сред които дами и деца. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ вътрешният министър Иван Демерджиев.

Той посочи, че мигрантите не са били в багажното поделение, а по седалките и в случай че някой бе стрелял по рейса, евентуално щеше да има доста жертви. 

" За да предпазят пътуващите, служителите на реда са изгубили живота си ", добави министърът. 

Той разяснява и присъединяване на служители на реда при пропускане на мигранти през границата. 

" Полицаи на приблизително равнище вземат участие в трафика на мигранти. Иначе измежду каналджиите има с изключение на сирийци, афганистанци и украинци и жители на РСМ. Понякога там се включват и хора, които имат обилни финансови благоприятни условия и аз не мога да схвана какво ги стимулира да правят сходна активност ", уточни той. 

Цената на един мигрант е към 1000 евро, като границата е извънредно лесна за прминаване, добави Демерджиев. 

" Видях с очите си по какъв начин се прескача с една стълба ", изясни вътрешният министър. 

Той описа и за нова скица на заплащане, която се управлява от Турция, като дефинира метода като доста новаторски. 

" Измислени са новаторски способи за разплащане, т.е. съответният мигрант би трябвало да стигне до избрана точка, да се документира идването му там. И тогава парите от Турция идват при този човек в България, който движи съответния канал, само че идват по много разнообразни много екзотични способи. Така че не е доста елементарно да бъдат проследени “, съобщи Иван Демерджиев.

„ Например носят се колета, оставят се на тъкмо несъмнено място, получават се пароли, даже се заплаща по посредством „ Изипей “ на разнообразни лица. Става дума за най-малко две огромни групи, които оперират в две страни. За главите на някои от тези групи е имало данни и преди “, разясни той.

Служебният министър съобщи, че е в ход интервенция във връзка с обитаемоте места, в които има данни да се укриват мигранти.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР