Те бяха специален гост на Общинска банка по повод професионалния

...
Те бяха специален гост на Общинска банка по повод професионалния
Коментари Харесай

За банкерския празник Общинска банка отвори врати за деца

Те бяха специфичен посетител на Общинска банка във връзка професионалния празник на банкерите на 6 декември и се срещнаха с правилата на банковата система, по какъв начин действат банките, какво са депозити, по какъв начин се теглят пари, какво е да си банкер, само че също по този начин и взимаха банкови решения.

Специален преподавател на учениците беше Сашо Чакалски, ръководител на УС и изпълнителен шеф на Общинска банка.

Децата се включиха в работния развой и като същински мениджъри даваха оферти и мнения. Учениците влязоха на кредитен съвет, където схванаха по какъв начин се дава ипотечен заем за закупуване на ново жилище.

Те разгледаха и едно от най-интересните места във всяка банка – публичния трезор, където имаха опция и да боравят със сейф.
На финала, за спомен, децата си направиха селфи с банкерите.

„ За нас е наслаждение за банкерския празник да ни гостуват възпитаници. Сред тях се крият бъдещи банкери. Но каквото и да решат да вършат, за тях е значимо да са по-информирани по тематиката финанси, да знаят по какъв начин да боравят с парите и по какъв начин работят банките. И с тази самодейност се надяваме, че сме съдействали да развият повече умения да ръководят финансите си “, разяснява Сашо Чакалски, ръководител на УС и изпълнителен шеф на Общинска банка.

„ Страхотно беше, изключително да влезем в трезора, във всички филми все от там дават фрагменти “, уверена беше 9-годишната Магдалена.

„ За децата беше извънредно забавно и те научиха доста неща за банковата система “, сподели класната госпожа Ваня Михайлова. Образователната самодейност е в продължение на взаимната акция на Общинска банка и Столична община за финансова просветеност на възпитаници, извършена през предходната година.

Тогава Дончо Барбалов, заместник-кмет по направление "Финанси и стопанска активност " на Столична община и Сашо Чакалски, ръководител на УС и изпълнителен шеф на Общинска банка изнесоха лекции в няколко столични учебни заведения.

Общинска банка е водач в общинското кредитиране, подпомагайки развиването на общините. Тя се развива сполучливо, облагата й пораства, като единствено за 2017 година общият размер на предоставеното финансиране за общините под формата на заеми и облигации нараства с 34%. То е в размер на 138 млн. лева, които образуват пазарен дял на банката от 46,6%. Тази година Moody`s още веднъж удостовери постоянния рейтинг на Общинска банка.
PR обява
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР