Горските пожари в Гърция принудиха болничните пациенти да се евакуират на ферибот, след като беше намерено обгорено тяло

...
Те бяха подхранвани от бурен вятър, който развяваше дим над
Коментари Харесай

Те бяха подхранвани от бурен вятър, който развяваше дим над града, докато нощното небе обагряше ярки нюанси на червено.

Длъжностни лица казаха, че 65 пациенти в университетската болница в Александруполис са били евакуирани до вторник рано сутринта като предпазна мярка на ферибот в пристанището.

Изображение: Пожарникарите се борят да овладеят пожара близо до село Макри в Еврос Изображение: Пациенти от Общата университетска болница в Александруполис бяха евакуирани на ферибот

Още 14 души бяха евакуирани от кораб на бреговата охрана от близкото село Макри.

„При екстремни метеорологични условия, главно поради заради бурните ветрове бяха положени огромни усилия за овладяване на огнените фронтове, които избухнаха едновременно в много части на страната", каза говорителят на пожарната Йоанис Артопиос късно в понеделник.

"Часовете, в които сме са изключително критични."

Винченцо Ла Порта: Как любовта на италиански престъпник към футбола доведе до ареста му след десетилетие бягство

Няколко други общности в същия регион, Еврос, който граничи с Турция, също бяха евакуирани.

Властите предупредиха, че рискът от нови пожари остава висок през следващите дни.

Прочетете повече: Ще променят ли пожарите летните ваканции завинаги?

Изображение: Снимка: AP

Местен полицейски служител каза на агенция Ройтерс, че изгореното тяло на мъж, за който се смята, че е мигрант, е намерено в селски район извън Александруполис в понеделник.

Стотици мигранти от Близкия изток и Азия използват река Еврос, която се отделя от Турция, за да преминат в Европейския съюз.

Гърция отдавна страда от лятото горски пожари. Но учените твърдят, че горещите и сухи условия са засилили горивните пожари.

Изображение: Пожар гори на хълм близо до болница в Александруполис, в североизточния регион Еврос, Гърция. Снимка: AP Изображение: Пожарникари се опитват да гасят горски пожар близо до село Макри

Повече от 20 000 чуждестранни туристи трябваше да бъдат през юли, тъй като горски пожари горяха в продължение на седмица, унищожавайки хотели и курорти.

Пожари също бушува тази седмица в гръцкия северноморски град Кавала, на остров Евия близо до Атина и на остров Китнос и във Виотия в Централна Гърция.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР