Земеделците от Благоевград и региона настояват за справедливо разпределение на

...
</TD
>Земеделците от Благоевград и региона настояват за справедливо разпределение на
Коментари Харесай

Земеделците от Благоевград и региона настояват за справедливо разпределение на украинската помощ и реални законодателни промени

Земеделците от Благоевград и района упорстват за заслужено систематизиране на украинската помощ и действителни законодателни промени, стана ясно по време на днешния им, съобщи кореспондент на " Фокус “.

Пред публицисти Юлия Коюнджийска, ръководител на Сдружение " Земеделски стопани “ изясни в детайли аргументите, довели до недоволството на производителите.

" Ние сме част от инициативния комитет, в който са включени повече от 20 организации. Там са организации, като тази с ръководител господин Венцислав Върбанов, някогашен министър на земеделието и храните. Това е Асоциация на земеделските производители в България, Обединени български животновъди, от които аз съм част и по този начин нататък. Този предприемчив комитет, преди към 10 дни пуснахме една декларация, едно отворено писмо до всички парламентарно показани групи, както и към министъра на земеделието и храните и комисията по земеделие, че желаеме да сме част от тези договаряния, които се водят сега при премиера учен Денков по отношение на по този начин наречената украинска помощ. На по-късен стадий разбрахме, че към настояванията на сътрудниците се причисляват и законодателните промени, а освен тази украинска помощ. Това реферира от няколко дни не е единствено от през днешния ден “, сподели още тя.

По думите ѝ, след срещата и след митинга, който е бил организира на 5 февруари в София, земеделците са излезли с нова декларация, в която са поискали оставката на земеделския министър, поради на това, че има нулева законодателната самодейност. " Сега се започва до някаква степен. Тази оставка я поискахме от учен Денков и госпожа Габриел, защото на самия митинг той ни предложения, имахме безусловно 5 минутни среща. Той сподели, че оставката ще си я подаде единствено в случай че му бъде поискана от учен или госпожа и че на нас няма да обърне това внимание, да ни достави това наслаждение. Ние пуснахме тази декларация, в която казахме, че до петък чакаме отговор от учен Денков, т.е. чакаме да бъде взета тази оставка. Ако това нещо не бъде реализирано, във вторник чакаме общонационален митинг “, акцентира тя,

Коюнджийска добави, че с днешните протестни дейности потвърждават това, което са написали в декларация си. " Искаме заслужено систематизиране на украинската помощ, желаеме смяна на това, че сега има нулева законодателна самодейност, желаеме промени в закона за собствеността и използването на земеделските земи, желаеме промени в закона за отглеждането на животни, основаване на закон за браншовите организации, не на Аграрна камера и още редица неща. Протестите не престават и на следващия ден, за понеделник не зная, само че във вторник ще има общонационален митинг. Очакваме съгласуваност за София. Инициативният комитет ще вземе решение на следващия ден и ще мога да ви дам спомагателна информация “, разясни тя.

Относно доказването на загубите, Коюнджийска сподели, че зърнопроизводителите най-добре могат да обяснят дали това е допустимо.

" Аз персонално в моето стопанство, с изключение на животновъд съм и зърнопроизводител, само че ние нашето зърно не го продаваме, а изхранваме животните си. Независимо дали е недодялан фураж или произвеждане на зърно. Преди дни с нашия счетоводител коментирахме това, което се предлага от държавното управление. Няма по какъв начин все още да се покажат такива загуби, сътрудниците са прави. Още повече, че има сътрудници, които са 60/40 при данъчното облагане. Не може да се покаже загуба на една просвета, това всичкото е в един действен баланс и така нататък Всичко това би трябвало да се уточни, да се види какви са разноските при самото произвеждане и по-късно в случай че има продажби или има застой, може да се потвърди в допълнение. Освен това не са изтекли периодите за доказване на тази загуби. Ние може да ги потвърдим април или юни, в зависимост от периодите за поддаване на данъчните заявления “, означи тя.

Коюнджийска беше безапелационна, че не желае и не би трябвало да се приказва за дотации. " Сутринта си мислих, че на зърнопроизводителите преди няколко години доста се облекчи работата, когато им се даде опция за назад начисляване. Това значи, че при продажба ти не начисляващ Данък добавена стойност, начислява го този, който го купува. Ако това нещо беше свършено и при суровото произвеждане на меса и мляко, както желаеме неведнъж, може би нямаше да се приказва за тези изкупни цени на суровите артикули. Можеше да се намерения в тази посока на назад начисляване и при суровия артикул. По-важно е да се намерения и за данъчното облагане. Наскоро имаше такава самодейност, която отново заглъхна. Там се говореше, че може би ще останат без данъчно облагане тези, които имат субсидиране до 100 хиляди лева Което също не е малко и е някакво облекчение и глътка въздух. Ето за това би трябвало да се мисли повече, а не в посока субсидираност “, акцентира тя.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР