Здравейте, пиша по повод поредното неуместно решение на нашия кмет

...
</TD
>Здравейте, пиша по повод поредното неуместно решение на нашия кмет
Коментари Харесай

Читател посочи слабите места на пробива при Водната палата

" Здравейте, пиша във връзка следващото несвоевременно решение на нашия кмет. Приемаме, че кръстовище на две равнища ще отпуши трафика, само че без леви завои всеки ще минава по два пъти, в случай че желае на направи ляв завой. Има два разновидността ".

Така четец на Plovdiv24.bg стартира сигнала си до медията ни. И добавя:

" Продължаваш напряко (преминаваш един път), караш до идващото кръстовище, правиш противоположен, връщаш се в кръстовището на Водната палата (за втори път) и правиш ляв. 

При втория вид правиш десен (минаваш един път), правиш противоположен, преминаваш напряко (второ минaване).

Според мен това двукратно прекосяване няма да облекчи трафика, може да го утежни. Същевременно натоварваме още четири точки (кръстовища).

Идваме на втория въпрос. Къде ще вършим противоположен завой? Първо да си напомним правилата за противоположен завой:

Завиването в противоположна посока е неразрешено:

- на пешеходна пътека

- на железопътен прелез

- на мост

- на надлез

- в тунел

- в подлез

- при лимитирана видимост

- при понижена видимост под 50 метра

- при придвижване по автомагистрала

- при придвижване по скоростен път

- когато при маневрата ще пресечете единична или двойна непрекъсната линия, разделяща платната за движение 

Да прегледам някои обстановки за противоположен на бул. " Марица юг ":

Движим се от кръговото на Водната палата в посока изток (Билла/Шел). Ако съблюдаваме законите за придвижване по пътищата, ще имаме опция да създадем противоположен на кръстовището на бул. " Марица " и ул. " Хъшовска ", което е по 0.25км в посока, общо 500 метра, с цел да създадем противоположен завой.

Движим се от кръговото посока запад (Пешеходен мост). Ако съблюдаваме маркировката, може да създадем противоположен зад учебно заведение ОУ " Княз Александър I ". Трябва отново да изминем общо 500 метра.

Необходимо е да отбележим, че Бул " Марица юг " е с по едно платно в посока. В пикови часове опитът за реализиране на противоположен завой може да блокира придвижването. Напълно допустимо е всеки да си прави противоположен незабавно след кръстовището на непрекъсната линия. Това е причина за ПТП.

Да разгледаме опити на бул. " Цар Борис III Обединител ":

Посока от кръговото на север (Панаира). Можем да създадем противоположен на колелото на бул. " България ". За един ляв завой ще би трябвало да изминем 1.4 км.

Посока от кръговото на юг (Тунела). Правим противоположния завой на кръстовището на " Шести септември ". Необходими са 600 метра.

На бул. " Цар Борис III Обединител " левите завои се реализират елементарно, само че е належащо да се минава през кръстовища, които в пиков час  така и така затруднение прекосяването им лишават доста време.

Според мен смяната от настоящия вид в подобен без леви завои е безсмислена. Отпушването на една точка за сметка на други не решение на казуса.

Тази смяна изобщо утвърдена ли е от КАТ?

Надявам се нашият обичан кмет да прояви здравомислие и да се промени плана ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР