Започна тържественото заседание на Общински съвет – Благоевград, на което

...
</TD
>Започна тържественото заседание на Общински съвет – Благоевград, на което
Коментари Харесай

Методи Байкушев положи клетва като кмет и заяви: Никой не е по-голям от Благоевград

Започна тържественото съвещание на Общински съвет – Благоевград, на което новоизбраният кмет на Община Благоевград, новоизбраните общински съветници и кметове на кметства поставиха клетва, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg

Областният шеф на област с административен център Благоевград Мария Димова сподели, че през днешния ден е ден на ново начало, изпълнен с благоприятни условия. Тя насочи обръщение към новия кмет и общинските съветници – да работят в дух на конструктивност и диалогичност.

" Градете основи, а не стени “, сподели тя и пожела на всички здраве и във всичките си дейности да се водят от потребностите на благоевградчани.

Адвокат Мартин Бусаров, ръководител на Общинска изборна комисия – Благоевград от своя страна прочете решенията за избор на кмет, общински съветници и кметове на кметства.

Пред присъстващите в зала той уточни, че 36 075 души са гласоподавателите, които са дали своят вот в изборите за избор на общински съветници. " Вие не представлявате единствено себе си, а голяма част от нашите съграждани “, добави той.

Адвокат Бусаров добави, че на миналите локални избори са били определени 20 кметове на кметства в Община Благоевград, както и кмет на Община Благоевград. По думите му на втори тур е получил поддръжката на 13 611 гласоподаватели.

" Всички вие бъдете здрави и не се отклонявайте от пътя на правото и на истината “, акцентира ръководителят на Общинска изборна комисия – Благоевград.

Тържествената сесия продължи с полагането на клетва пред регионалния шеф Мария Димова.

" Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам от ползите на жителите на Община Благоевград и да работя за тяхното благополучие. Заклех се! “, споделиха новоизбраните кмет на Община, общински съветници и кметове на кметства.

Мария Петрова, заместник-кмет по стопанска система, финанси и европейски планове на Община Благоевград бе тази, която връчи знаците на Благоевград на новоизбрания кмет. Припомняме, че през вчерашния ден към този момент някогашният градоначалник разгласи на конференция, че няма да участва на тържественото съвещание, защото не е бил поканен.

Мария Петрова сподели, че за добруването на Благоевград, екипът, от който и тя е била част, е сложил положителни основи. " Пожелавам ви да продължите да надграждате стартирано. Ключът е тежък, бъдете добър собственик и се грижете за хората “, сподели тя към.

Слово произнесе и новият кмет на Благоевград, който благодари на всички за доверието, което благоевградчани са дали своят вот на него, на общинските съветници и кметовете на кметства.

" Приемам това служение със примирение. Заставам пред вас със съзнанието, че става въпрос за една висока отговорност, която ни разпоредиха нашите съграждани. За мен Благоевград е идея и ще дам всичко от себе си, с цел да оправдая доверието на нашите съграждани. Обещавам да послужвам на ползите на Благоевград, да бъда почтен виновен и открит кмет. Да осъществяваме, с ваша помощ, уговорките, които поех и които съм заложил в моята стратегия. Най-важното измежду тях е смяна на модела посредством който се ръководи община Благоевград. Управлението ще бъде намерено, в непрекъснат разговор с жителите при решение на значимите проблеми. Ключов приоритет е повишение качеството на образованието, с цел да имат по-добро бъдеще за нашите деца “, сподели той.

По думите му работата на общинските съветници е да упражняват надзор върху кмета. " Аз съм кмет, а вие общински съветници, тъй като по този начин взеха решение хиляди благоевградчани. Ние имаме пълномощия – права и обвързване, фокусът е в отговорностите “, прибави Байкушев и добави, че работата на общинсктие съветнеци и е да упражняват надзор върху кмета, както и да работят дружно в името на Благоевград.

" С ясна визия и смели промени ще превърнем Благоевград в съвременен и динамичен град. Ние можем и би трябвало да се гордеем с нашия град. Нека помним, че никой не е по-голям от Благоевград! Благоевград може! “, акцентира той.

Специален посетител на първото съвещание на Общински съвет – Благоевград е Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим , който пожела триумф на новото общинско управление, на общинските съветници и кметовете на кметства.

" За вас и вашия екип и общинските съветници, църквата постоянно ще насочва своите молебствия за вашето здраве и благоденствие “, добави той.

Митрополит Серафим направи и алегоричен подарък към – Библия.

След привършване на формалната част бе обещано начало и на самото съвещание на локалния парламент. До избора на ръководител сесията се управлява от най-възрастния измежду определените, а точно банкерът Захари Хаджийски.

" Намираме се в емблематична зала, в която се взимат едни от най-важните решения за Благоевград. Изборите завършиха. Резултатите са ясни, жителите се произнесоха. От нас се изисква отговорност, съответни дейности Нека да забравим предизборните противоборства. Иска ми се през сегашния мандат да бъдем сериозен коректив на кметската администрация, само че и да поддържаме всички градивни оферти. Диалогичността би трябвало да е водеща “, акцентира той.

В рамките на днешното съвещание следва да се организира скрито гласоподаване за избор на ръководител на Общински съвет Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР