За трета поредна година “Градът под тепетата - Пловдив беше

...
</TD
>За трета поредна година “Градът под тепетата - Пловдив беше
Коментари Харесай

В Пловдив показаха куче робот, полети с дронове и иновативни технологии за борба с киберзаплахите

За трета поредна година “Градът под тепетата " - Пловдив беше хазаин на научно-приложният конгрес, отдаден на сигурността. Във връзка с динамичната световна конюнктура, тази година събитието бе отдадено на тематика “Киберзаплахите на бъдещето ".

Посетителите имаха опцията да се срещнат с новаторските софтуерни решения в областта на сигурността, чрез интерактивни презентации и на практика демонстрации. В програмата бяха включени полети с дронове, термални камери, куче робот, съвременна техника за противопоставяне на пожари и спешни бедствия.

Демонстрирайки висок професионализъм, специалистите от Министерство на вътрешните работи демонстрираха и разнообразни техники за задържане на обвинени.  Събитието даде опция на хора от разнообразни области да се срещнат с нововъведенията в областта на (кибер)сигурността и опциите за кариерно развиване.

“Много се веселя, че за поредна година събитието събра специалисти от разнообразни области и сложи фокус върху изгодите от взаимната работа на университетските среди и институциите, ангажирани в национална сигурност. Вярвам, че  дроновете и роботите могат да бъдат незаместим асистент при противодействието на заканите на бъдещето. " показа Антон Пулийски от КиберКЛУБ.

“Киберсигурността без триадата - университет, бизнес и страна е немислима. Днес за пръв път бях очевидец на ефикасната работа сред обществена и частна сигурност, което мина като по учебник ", съобщи доцент доктор Алексей Петров

“Да споделя интернационалния си опит, в областта на високите технологии на подобен конгрес е огромна, чест за мен. Различните планове, по които съм работил в Нидерландия, могат да послужат за бъдещи начинания, в които още по-интензивно да си сътрудничат университетските структури и представители на обществения и частния бранш в България ", сподели Димитър Рангелов от Лабораторията за Мехатроника и роботика.

Организатор на събитието беше “КиберКЛУБ " към Пловдивски университет " Паисий Хилендарски ". Партньори, подкрепящи събитието са: Катедра " Политически науки и национална сигурност " (ФИСН, Пловдивски университет " Паисий Хилендарски " ),Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи - Пловдив, Регионална дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията " 2 - Пловдив, Доброволно формирование “Пловдив 112 ", Асоциация “Обединено Дрон Общество ", Асоциация по Киберсигурност, Клъстер за Интеграция на нововъзникващи технологии (ETIC).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР