Вторият национален фестивал на пешеходеца ще се проведе на 21

...
</TD
>Вторият национален фестивал на пешеходеца ще се проведе на 21
Коментари Харесай

Втори национален фестивал на пешеходеца в Пловдив

Вторият народен фестивал на пешеходеца ще се организира на 21 май 2023 година в Пловдив, оповестиха на конференция заместник-кметът и представители на Медицинския университет, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Първият фестивал на пешеходеца се организира през 2019 година, преди пандемията от коронавирус, при извънредно огромен интерес. Тогава участниците са се присъединили в разходката към Гребната база, напомни Титюков. Над 1400 деца, възпитаници, студенти и възрастни хора са взели участие в обиколката, добави Дора Иванова от МУ.

Тази година предизвикването е нанагорнище до върха на Младежкия рид. Организационният екип към този момент е направил пробно катерене и е открил, че превъзмогването на дистанцията става за един час обикновено вървене. Все отново се регистрира, че е допустимо да има хора с по-малки благоприятни условия, за които е очакван по-лек маршрут.

Изкачването ще е по павираната улица, като на два от завоите ще има маси, на които ще се раздава вода и блокчета шоколад на пешеходците. По трасето ще има 18 пункта, с цел да не се отклоняват хората. Маршрутът ще е трасиран със специфична лесноотстраняема маркировка.

Целта на самодейността е здравословният метод на живот да стане традиция за Пловдив. Според последните проучвания и рекомендации всеки човек би трябвало да прави 6000 крачки на ден, съобщи Титюков.

Фестивалът е иницииран по концепцията на община Бланкенберге, Белгия. Бяхме през 2017 година там с отбор " Тракия " и видяхме какъв ентузиазъм провокира у хората, описа Иванова.

Участието във фестивала е гратис. Предварителната регистрация може да се направи онлайн в уеб страницата на Медицинския университет, както и в деня на събитието.

Програмата за 21 май:

9:30 - 10 ч. - регистрация в двора на Факултета по дентална медицина, пред централния вход

10 ч. - разкриване на фестивала, приветствия от формалните лица и осъществявания на ТА " Медик " към МУ-Пловдив

12:30 ч. - закриване на фестивала в двора на Факултета по дентална медицина, томболи с награди.

Организаторите са се подготвили и за неприятно време, по тази причина още при старта на всички участници ще се раздадат дъждобрани. В подготовката и провеждането на фестивала интензивно вземат участие студентските организации, заяви още Дора Иванова.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР