Всеки ден десетки живущи на улиците Митрополит Борис“ и Христо

...
</TD
>Всеки ден десетки живущи на улиците Митрополит Борис“ и Христо
Коментари Харесай

Жители на две благоевградски улици живеят в страх, че домовете им могат да бъдат отнети

Всеки ден десетки живущи на улиците " Митрополит Борис “ и " Христо Силянов “ в Благоевград се опасяват, че домовете им могат да бъдат отнети, защото през 1994 година е издадена заповед, с която жилищата им подлежат на отчуждаване и унищожаване, съгласно регулационен проект, съобщи кореспондент на " Фокус “.

По време на среща сред живущите на двете улици, кметът на Община Благоевград Илко Стоянов и общински съветници стана ясно, че хората даже не могат да създадат първокласен ремонт на жилищата си, поради въпросната заповед.

Припомняме, че Общински съвет Благоевград даде " зелена светлина “ за справяне със обстановката, само че Областният шеф Стоян Христов върна решението им за преразглеждане., с което " топката “ още веднъж бе върната в ръцете на регионалния шеф. Хората насочиха апел да се откри политическа воля, с цел да се реши техния проблем.

От своя страна кметът Стоянов съобщи, че срещата, която през днешния ден се организира в Благоевград е изключително значима, тъй като и самите хора ясно са изразили своята позиция, с която се надява, че регионалният шеф ще се съобрази и няма да апелира решението в съда.

" Аз мога да ви обещая, че ще бъда твърдоглав. Дано регионалният шеф не апелира, тъй като това значи, че решението ще отиде в съда “, сподели още той.

Живущите на двете благоевградски улици връчиха благодарствено писмо на градоначалника за показаната воля и проявената непримиримост за решение на техния проблем, който към този момент близо 30 години им основава съществени усложнения.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР