Времето ще бъде предимно облачно и на много места ще

...
</TD
>Времето ще бъде предимно облачно и на много места ще
Коментари Харесай

Прекрасно есенно време в Пловдив

Времето ще бъде най-вече облачно и на доста места ще има превалявания от дъжд, обилни в крайните северозападни региони.

В Източна България преваляванията ще са слаби и на обособени места. Там, както и тук-там северно от планините, ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър. Атмосферното налягане ще бъде доста по-ниско от междинното за месеца и денем още малко ще се намали, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще остане топло за сезона с оптимални температури сред 17° и 22°, по-ниски в крайните северозападните региони, където ще вали съвсем без спиране, както и към Дунав, там вятърът ще е от изток-североизток. Минималните температури също ще са относително високи - сред 8° и 13°, тук-там в Източна България до 16°.

В Пловдив минимална температура към 11°, оптималната 19°-20°.

Над Черноморието ще има забележителна облачност, само че единствено на обособени места ще превали слаб дъжд. Ще духа сдържан и мощен юг-югозападен вятър. Максимални температури ще бъдат сред 18° и 23°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Времето в планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще вали дъжд, над 2200-2300 метра сняг. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 11°, на 2000 метра - към 5°.

В понеделник ще бъде най-вече облачно, валежната зона ще се реалокира на изток; основно в югоизточните региони тук-там преваляванията краткотрайно ще са интензивни.

Отначало в западната част на Дунавската низина, до края на деня на всички места, вятърът ще се обърне от северозапад, ще нахлуе относително по-студен въздух и температурите бързо ще се намаляват. По-късно след обяд от северозапад ще стартира скъсване и понижение на облачността, което ще продължи и във вторник.

Във вторник ще е без превалявания, вятърът краткотрайно ще отслабне, ще придобие южна съставния елемент и до вечерта още веднъж ще се усили. Минималните температури ще са близки до нулата, сензитивно по-ниски спрямо предходните дни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР