Ветото на Нидерландия миналата година ни попречи да влезем в

...
</TD
>Ветото на Нидерландия миналата година ни попречи да влезем в
Коментари Харесай

Денков: Ако парламентът беше работил, вето от Унгария за Шенген нямаше да има

Ветото на Нидерландия предходната година ни попречи да влезем в Шенген. Неговото унищожаване не пристигна елементарно. Доста работа беше свършена през последните месеци. Това сподели министър председателят в NOVA.

Според него причина за предизвестието от , идва, откакто решението не е минало през българския парламент

" Няколко пъти съм казвал на Виктор Орбан, че тази такса не е ориентирана по отношение на Унгария. Вероятно има някакви съмнения. Може да се употребява и като мотив. Важно е да премахнем този мотив и да знаем, че с Унгария не би трябвало да имаме проблеми за Шенген ", уточни Денков.

" Няма неприятно, че са говорили. Важното е най-после какво е решението. С Борисов не сме разговаряли по този мотив ", добави Денков по отношение на диалога сред Орбан и Бойко Борисов по тематиката с таксата за съветския газ.

" Ако се отстрани таксата за съветски газ, изчезват проблемите с Унгария за приемането ни в Шенген ", счита Денков.

Очакванията на са, че Народното събрание на Нидерландия ще гласоподава " за " отпадане на ветото за България в Шенген.

" Думичката безчовечие бих употребявал за други обстановки - да вземем за пример обстрелването на цивилни жители в Киев и Одеса ", съобщи министър председателят.

 

" Демонтажът се прави тъкмо по метода, по който е инсталиран паметника. Следва се софтуерните правила, по който той е бил инсталиран ", сподели още Денков. 

 

“Това нито в боен монумент, нито монумент на културата. По това отношение не предстои на регулация като подобен. Има някакъв документ, в който се разказва, че Министерството на културата би трябвало да се разпореди. Дали това е по този начин, чакаме информация от столичните управляващи на следващия ден ". 

 

“Опитват се да бавят преместването, само че паметникът би трябвало да бъде в музея. Често ми се постановяваше преди да стана министър председател, от Лозенец да отивам към Ректората на Софийския университет. От едната страна е паметника, от дугата ректората СУ. От доста години ме тормози асоциацията, че към този момент един боец гледа строго ректората на СУ ", показа министър председателят. 

“Паметникът има своята пропагандна стойност, няма културна стойност. Той е повдигнат, когато България е изпуснала шанса да бъде демократична държават. България изпусна този късмет, тъй като е била окупирана от Русия ".
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР