Във връзка с разразилия се скандал във в залата, където

...
</TD
>Във връзка с разразилия се скандал във в залата, където
Коментари Харесай

Студентският съвет на УХТ - Пловдив отговори на обвиненията

Във връзка с разразилия се скандал във в залата, където се на УХТ, за който  Plovdiv24.bg заяви през днешния ден организацията изпрати отворено писмо, което публикуваме без редакторска интервенция:

До

Министъра на образованието и науката

Председателя на парламентарната комисия по обучение и просвета при 48-то национално заседание

Студентите и преподавателите на УХТ – пловдив

Медиите



Отворено писмо



Уважаеми господин Министър,

Уважаеми господин Председател на парламентарната комисия,

Уважаеми сътрудници,

Уважаеми дами и господа,

Както се споделя в националната мъдрост " Утрото е по-мъдро от вечерта “.

ФАКТИТЕ СА СЛЕДНИТЕ:

На 3-ти ноември се организира среща на студентите, докторантите, Студентския съвет и управлението в най-голямата зала в УХТ, която бе претъпкана от присъстващи. На срещата бяха повдигнати голям брой въпроси, свързани с активността на Студентския съвет. На огромна част от въпросите или не бяха дадени отговори, или отговорите не се харесаха на аудиторията.

След срещата болшинството от студентите показаха ясна и безапелационна позиция, че този Студентски съвет не прави нищо друго, с изключение на да се грижи за личните си ползи и да уронва престижа на университета, и по никакъв метод не пази правата и ползите на студентите в университета, каквото е главното му обвързване. В тази връзка бе направена подписка за привикване на ново Общо заседание на студентите и докторантите в УХТ и избор на нови представители в Студентския съвет. На срещата студентите показаха своите паники от медийните кавги, провокирани от двама нелегитимни членове на управлението на някогашния Студентски съвет – Иво Финков, представящ се за почетен ръководител, и Пламен Петров.

На 21.11.2022 година се организира Общо заседание на студентите и докторантите в УХТ – Пловдив, свикано по отношение на постъпилата подписка и на съображение член 17, алинея 7, т. 2 от Правилника за устройството и активността на Студентски съвет при УХТ. На събранието участваха законно определени делегати, за които са дали своят вот над 50% от студентите в съответните курсове и специалности.

Според присъствалите и на предходни общи събрания за първи път делегати са били определени по толкоз транспарантен метод и за първи път участват толкоз доста хора на съвещание на Общото заседание. Беше предоставена опция на всички постоянни студенти и докторанти да вземат присъединяване в него. Четирима представители на Националното посланичество на студентските препоръки следиха процедурата за осъществяване на Общото заседание. За ръководител на Общото заседание бе определена инж. Десислава Пирчева. На извършеното съвещание беше определен и нов Студентски съвет, в който бяха избрани отново членове от някогашния Студентски съвет.

След като Общото заседание излъчи представителите за Студентски съвет, бе извършено неговото първо съвещание, на което за ръководител бе определен студентът Любомир Стефанов, за заместник-председатели – студентката Лидия Георгиева и докторантът Калоян Калинин, както и членове в съответните комисии.

Категорично заявяваме, че всички ние, новоизбраните членове на Студентския съвет, ще изпълняваме добросъвестно отговорностите си и единственото, от което ще се ръководим, е да пазиме ползите на нашите сътрудници студенти, както и да работим за положителното име на университета. Призоваваме всички студенти на Университета по хранителни технологии да се обединим за възобновяване на естествения разговор в академичната общественост.

Председател на Студентския съвет:

/Любомир Стефанов/

22.11.2022 година

Пловдив
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР