Във връзка с предстоящия патронен празник на училището, на 23.

...
</TD
>Във връзка с предстоящия патронен празник на училището, на 23.
Коментари Харесай

Емоционална среща на пловдивски ученици с Иван Странджев

Във връзка с идния патронен празник на учебното заведение, на 23. 11. 2022 година, в СУ " Н. Вапцаров " се организира забавна литературна среща с поета Иван Странджев. Бяха показани последните две стихосбирки на създателя - " Улици на тъгата " и " Граматика на тайната ".

Споделената лирика остана в сърцата на гимназистите като едно незабравимо допиране до същинските неща, изречени почтено и надарено от поета.

Учениците участваха емоционално и задаваха доста въпроси на госта си. А събитието сложи началото на ред от изяви, които ще са свързани с предстоящия  празник на учебното заведение.

Училището тази година ще чества 53 години от своето основаване. В него са учили известни персони като  Христо Стоичков, Валери Божинов, Васил Бакларов, Григор Паликаров.

Иван Странджев е роден на 12 май 1953 година в гр. Пловдив. Учи в СУ " Климент Охридски “ до трети курс българска лингвистика, а по-късно записва и приключва театрална драматургия във ВИТИЗ " К.Сарафов “. След довеждане докрай на висшето си обучение се завръща в Пловдив. 

През годините е работил като уредник в Окръжния съвет за просвета, Фонд " 13 века България “; Народна библиотека " Иван Вазов “, склад за строителни материали, бил е публицист, издател, ПР, шеф " Реклама “ в Международен панаир Пловдив, шеф " Реклама и концесии “ в Община Пловдив, шеф " Реклама и връзки с обществеността “ в Медицински университет – Пловдив и незает. Заедно с работата си написа лирика и пиеси. Член е на Съюза на българските писатели от 1988 година

Негови стихове са превеждани на британски, съветски, словенски, чешки, немски, маджарски, бурятски. Носител е на национални награди за лирика и драматургия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР