Във фоайето на Доходното здание беше открита изложба на наградените

...
</TD
>Във фоайето на Доходното здание беше открита изложба на наградените
Коментари Харесай

Изложба в Доходното здание представя наградени творби от конкурса на русенската инициатива за борба с наркотиците

Във фоайето на Доходното здание беше открита галерия на наградените плакати и рисунки от състезанието на. “Аз и моето семейство - сполучливи в провокациите на новото време " се организира предишния месец с присъединяване и поддръжката на Община Русе, Областна администрация, РУО-Русе, РЗИ, БЧК и УМБАЛ “Медика ".

Изложбата беше открита от идейния уредник - журналистът и основен редактор на " Акцент.БГ “ Румен Николаев, а на нея участваха отличените възпитаници, учители и родители.

Официални посетители на откриването бяха зам.-кметът Димитър Недев, регионалният шеф Данаил Ковачев, чиновници на Община Русе, директно ангажирани с дейностите на самодейността, представители на РУО-Русе, РЗИ, БЧК и УМБАЛ " Медика “. 

" Вие и вашите родители сте тези, които можете да помогнете на вашите съученици и на самите себе си, да живеете щастливи, без да сте обременени с този недостатък. Осмислянето на свободното време на всеки един от вас и това да потърсите себе си в разнообразни изяви съм уверен, че ще даде своя позитивен резултат “, обърна се към присъстващите възпитаници Румен Николаев. Той акцентира, че самодейността не е кампанийна и концепциите ѝ би трябвало да се преследват всекидневно, тъй като казусът с разпространяването и използването на наркотични субстанции се разраства. Журналистът не пропусна да благодари на всички институции и организации, които се включват регулярно и поддържат във всички прояви и събития.

Зам.-кметът Димитър Недев съобщи, че самодейността е значима, а изкуството е сполучлив метод да се доближи до сърцата и мозъците на подрастващите. " Младите хора се стопират и се замислят за заплахата от наркотичното въздействие и в тази ситуация няма значение дали ще направиш фотография, нарисуваш рисунка, напишеш есе или стих. Проблемът с наркотичните субстанции е едно от най-сериозните провокации на нашето време и в действителност би трябвало да подчертаваме на работата с младежите в фамилиите, в най-близката среда – приятелите, както и в учебните заведения “, уточни Димитър Недев.

Областният шеф Данаил Ковачев също приветства присъстващите, като в словото си акцентира значимостта и силата на гражданската самодейност, която от близо две години успешно предизвика публичното съзнание и ангажираност.

Припомняме, че във второто издание на състезанието взеха присъединяване повече от 100 възпитаници от Русе и региона, като на 7 март бяха оповестени и наградени най-хубавите произведения. Победител стана деветокласничката Даная Иванова от Английската езикова гимназия в Русе.

Изложбата, която е ситуирана във фоайето на Доходното здание, може да бъде прегледана до края на седмицата.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР