В Русия също обърнаха сериозно внимания, че общински съветници от

...
</TD
>В Русия също обърнаха сериозно внимания, че общински съветници от
Коментари Харесай

Руски депутат за Альоша: Разумните пловдивчани няма да позволят паметникът да бъде демонтиран

В Русия също обърнаха съществено внимания, че общински съветници от партия " Демократи за мощна България " са внесли в Общинския съвет на град Пловдив предложение за разглобяване на паметника на руския боец избавител " Альоша " и прехвърлянето му в Музея на комунистическото изкуство, оповестява осведомителната организация " Алтайска истина ".

Алтайци от Единна Русия считат, че това е еднакво на разрушение на паметника и приканват пловдивчани да защитят " Альоша “.

Руският сенатор, заместник-секретар на районния клон на Единна Русия Наталия Кувшинова счита, че опитът да се отърве от паметника, трансформирал се в " въплъщение на силата, смелостта и непобедимостта на съветския боец ", е демонстрация на експанзия към Русия, следващ опит на западни политици да пренапишат историята.

" Иска ми се да имам вяра, че рационалните пловдивчани няма да разрешат паметникът да бъде демонтиран. Те към този момент имаха опция, дружно с руснаците да бранят " Альоша " от политически вандали. Символът на победа над фашизма би трябвало да стои на историческо място “, споделя Наталия Кувшинова.

Първият заместник-председател на комисията по държавно строителство и законодателство на Държавната дума Даниил Бесарабов счита протичащото се в България за демонстрация на експанзия към Русия.

" През пролетта на 2022 година ние към този момент защитихме сигурността на паметника. Тогава изпратих писмо до съветския дипломат в България с молба да го вземе под протекция, а също и да предотврати опитите за опозоряване или срутване на паметника като знак на Великата победа. Заедно защитихме паметника. Това би трябвало да стане и в този момент “, счита депутатът.

Даниил Бесарабов напомни, че прототипът на Альоша е бил фронтовикът от Алтайския край Алексей Скурлатов, с който се е познавал персонално.

" Апелирам от името на моите сънародници пловдивчани да застанат в отбрана на паметника. Още повече, че самодейността за построяването му е на българския народ ", сподели Данаил Бесарабов.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР