В Пловдив, Варна и Бургас новото строителство е предпочитано от

...
</TD
>В Пловдив, Варна и Бургас новото строителство е предпочитано от
Коментари Харесай

В Пловдив цените на имотите гонят 1000 евро/кв. м

В Пловдив, Варна и Бургас новото строителство е желано от купувачите, като максимален интерес и в трите града има към кварталите в периферните зони, които интензивно се развиват, само че цените са по-ниски в сравнение с в централните региони, демонстрират данни на компания за недвижими парцели.

Цените на жилищата в трите най-големи града след София към този момент съвсем се изравняват. В Пловдив междинната цена на продаваните жилища доближи 957 евро/кв. м, което е напълно малко над цените в Бургас и съвсем колкото във Варна. След като през предходната година жилищните парцели в Пловдив нарастнаха с 4-5%, през актуалната година покачването на цените е с 10-15%, като по този индикатор градът под тепетата се подрежда на второ място след София, осведоми " Труд ".

Жилищните пазари в огромните градове следват компактно трендовете в София, като брокерите регистрират засилено търсене и възходящи цени. Варна се подрежда на 3-то място по растеж на цените след София и Пловдив, като за година повишаването е с към 11 на 100. Средната цена на жилищата във Варна доближи 971 евро/кв. м. С това тя изпреварва Бургас и се връща на второ място след София по най-високи цени на жилищата в страната. Броят на покупко-продажбите с парцели в региона на Варна нараства повече от междинното равнище за огромните градове в страната.

В Бургас междинната цена на жилищата е 956 евро/кв. м, което е съвсем колкото цената на парцелите в Пловдив. Жилищният пазар в Бургас обаче е добре да бъде прегледан в по-големи елементи и по квартали, защото по-бавният напредък на междинните цени има своето пояснение, разясняват брокери. Спецификите на града са такива, че той пораства главно в посока Меден рудник, Славейков и Сарафово, защото там са наличните терени за ново строителство. В резултат на това, в тези региони, които са с обичайно по-ниски цени на жилищата, е концентрирано главното търсене и предложение. Сделките в тези квартали преобладават в общия размер на осъществените продажби, което се отразява на междинните цени на жилищата в града.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР