В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград разпита свидетел

...
</TD
>В открито съдебно заседание Административен съд – Благоевград разпита свидетел
Коментари Харесай

Административният съд изиска информация от ЦИК за машините от балотажа за кмет на Благоевград

В намерено правосъдно съвещание Административен съд – Благоевград разпита очевидец по делото, формирано от Илко Стоянов, претендент за кмет на община Благоевград срещу Решение № 330-МИ/07.11.2023г. на ОИК – Благоевград,  с което са оповестени резултатите от гласуването за кмет на община Благоевград при извършения на 05.11.2023г. втори тур на изборите за кмет на община Благоевград, оповестиха от съда .

Административен съд – Благоевград изиска от ЦИК информация за машините, които са отпечатвали разписки от гласоподаване на балотажа на 5.11.2023г. Според съда, от голяма важност за делото са данни за номера на машините и дали те са минали сертификация, както и кой е направил инсталирането на профилирания програмен продукт.

Все още не са подготвени със мненията на движимостите лица по назначените две  съдебно-математически експертизи и съдебно-техническа експертиза на изборните бумаги в посочени от жалбоподателя 64 секционни изборни комисии на територията на община Благоевград. Вещите лица са подали молба за отсрочване на делото заради късия период за правене на експертизата. Не е завършила и инспекцията от ЦИК и ГРАО на изборните описи, същите не са обработени в целокупност.

Следващото съвещание по делото е планувано за 21.12.2023г от 14:30 часа.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР