В началото на мандата си прекратих договорите за изграждането на

...
</TD
>В началото на мандата си прекратих договорите за изграждането на
Коментари Харесай

Измама или пропуск в закона: Кметът на Благоевград сигнализира за нова мода за придобиване на общински имоти

В началото на мандата си прекратих договорите за построяването на детски градини, тъй като се оказа, че парцелите, които са избрани въобще не стават за тази цел. Това сподели на конференция кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, съобщи кореспондент на Blagoevgrad24.bg.

" Съответно незабавно започнахме да търсим и да ги сменяем с други. Успяхме да локализираме два съответни парцела. Единият е до 9-то главно учебно заведение. Другият, за огромна наслада, успяхме да открием общински имоти, които да се намират в кв. " Освобождение “. Много от дълго време се стремим да локализираме подобаващ терен там, с цел да го покрием с детска градина. В момента, в който локализирахме това нещо, при нас незабавно постъпват по този начин наречените обстоятелствени инспекции. Появи се някаква дама от Кюстендил, която сподели, че от 10 години владее парцела “, сподели още Стоянов, наблягайки, че парцелът е с акт за общинска благосъстоятелност.

Градоначалникът незабавно поддава сигнал до прокуратурата. " Отказаха веднъж, отхвърлиха повторно, на третия път Апелативна прокуратура го върна за разглеждане. Да речем – прокуратурата ще си обяснява това събитие. Ние си пазим парцела. Въпросът е, че с тези обстоятелствени инспекции, поставям неимоверни старания да запазвам общинските парцели. Станало е съвременно, станала е някаква фикс идея да се получават парцели с по трима очевидци. Чрез медиите желая да се обърна към жителите на общината – без решение на съда ще спрем да издаваме такива обстоятелствени инспекции “, акцентира Стоянов.

Той разяснява, че този развой е народен, тъй като законът го разрешава, само че това е на път да сътвори доста проблеми. " В тази връзка изпратих писмо до Народното събрание и комисията по правните въпроси, и Националното съдружие на общините, да се намерения за смяна в Граждански процесуален кодекс във връзка с това придобиване “, съобщи кметът на Благоевград и добави, че това е на път да се трансформира в пандемия.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР