В катедралния храм Света Троица в Русе днес беше отслужена

...
</TD
>В катедралния храм Света Троица в Русе днес беше отслужена
Коментари Харесай

Отслужиха панихида за упокой на Негово Светейшество в храм Света Троица в Русе

В катедралния храм " Света Троица " в Русе през днешния ден беше отслужена панихида за упокой на Негово Светейшество Патриарх.

Русенци с огромна тъга посрещнаха вестта за неговата кончина. В продължение на 19 години като митрополит той ръководеше първо Доростоло-Червенската епархия, а след разделянето й – Русенската. И със своята добрина, покорност и мъдрост завоюва любовта на миряните и стана същински нравствен лидер.

" Всички са забелязали неговия дух на единство, отбягване на всевъзможни спорове, към които той постоянно се е стремял ", сподели свещеник Макарий Чакъров.

" Господ го беше надарил с доста огромна външност, с музикален гений, и то извънреден гений. Със своята телесна и духовна височина той в действителност беше образец за всички нас в извършване на словото Божие. Господ сподели: " Който желае да бъде пръв, да бъде прислужник на всички “. Той беше в действителност прислужник на всички ", съобщи пред Българска национална телевизия отец Кирил Синев, представител на Българската патриаршия в Румъния.

" Много хубави проповеди споделяше. Много хубаво пееше. Изобщо, добър човек ".
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР