Уникредит Булбанк АД е избрана за инвестиционния кредит на община

...
</TD
>Уникредит Булбанк АД е избрана за инвестиционния кредит на община
Коментари Харесай

Избраха банката, която ще даде милионите за стадионите на Локо и Ботев

" Уникредит Булбанк " АД е определена за капиталовия заем на община Пловдив в размер на 24 милиона лв. за стадионите на " Ботев " и " Локомотив ". Двата обекта ще получат поравно по 12 милиона лв.. Предложението за одобрение на заема ще се разисква на идната постоянна сесия на пловдивския общински съвет на 27 октомври, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В процедурата за избор на кредитна/финансова институция, оповестена от община Пловдив през м. август, са показани 4 предложения. Специална оценителна комисия е прегледала предложенията и е класирала преди всичко " Уникредит Булбанк " АД с 97.50 точки. 

Крайният период за асимилиране на парите е до 24 месеца, само че не по-късно от 14.11.2024 година. Гратисния период за погасяване на главницата е до 42 месеца от датата на подписването на контракта за заем. След приключване на гратисния интервал заемът ще се погасява на 137 равни месечни погасителни вноски всяка в размер на 173 913 лв.. Първата вноска би трябвало да се направи на 25.05.2026 година, а последната, която е с 6 лв. повече - на 25.10.2037 година Лихвата е закрепена 0.75% за целия интервал, а с показателя от Българска народна банка (0.49 на сто) става общо 1.24%.

Плувният комплекс с басейн с олимпийски размери ще се финансира от Фонда за устойчиви градове. Там се оферират още по-добри условия, разяснява пред Plovdiv24.bg заместник-кметът по финанси на община Пловдив Величко Родопски.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР