Уникален открит урок, посветен на Деня на християнското семейство, се

...
</TD
>Уникален открит урок, посветен на Деня на християнското семейство, се
Коментари Харесай

Прекрасна инициатива за Деня на християнското семейство в пловдивско училище

Уникален открит урок, отдаден на Деня на християнското семейство, се организира в ОУ " Елин Пелин “. Специален посетител на събитието беше кметът на регион " Западен “.

Децата от 5 " А “ клас описаха забавни истории за своите фамилии, като демонстрираха и реликви, останали им от техните предшественици. Сред тях имаше както предмети от бита на предишните генерации, по този начин и творби на изкуството, които носят духа на отминалото време. Децата бяха единомислещи, че изпитват голямо почитание и любов към своите родители и родственици, които са най-важните хора в живота им.

На 21 ноември Православната черква празнува празника Въведение Богородично, разгласен за Ден на християнското семейство и юноша. На този ден, едвам тригодишна, Света Богородица била заведена в храма като сама изкачила свободно стъпалата и се отдала на молебствия и служене на Бог. С решение на Светия Синод на Българската православна черква от 1929 година празникът се празнува и като Ден на християнското семейство и на православната християнска юноша.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР