Трябва ли да бъде премахнат паметникът на Съветската армия? Това

...
</TD
>Трябва ли да бъде премахнат паметникът на Съветската армия? Това
Коментари Харесай

Трябва ли да бъдат махнати Альоша и паметникът на Съветската армия?

Трябва ли да бъде отстранен паметникът на Съветската войска? Това попитахме забързаните софиянци в анкета за " Фокус ". 

Припомняме, че преди няколко дни плочата, на която написа " На руската войска освободителка от признателния български народ “, бе разрушена. Това още веднъж разбуни духовете и отвори тематиката дали руските паметници имат място у нас, а настроенията още веднъж бяха разнопосочни. 

" Това е монумент на окупационна войска и е благосъстоятелност на България, а не на съветската или руската страна, както са останалите монументи в Западна Европа. Той е заплатен с български пари, на българска територия и не е под отбраната на техните конвенции ", сподели изрично един от запитаните и добави, че е изцяло непотребен. 

Напълно противоположно мнение изрази различен от спрените за коментар, който счита, че е никакъв случай не би трябвало да се пипа. По думите му той е част от нашата история и не би трябвало да я разрушаваме и дефинира желанията за подобен акт като " безчинства. "  

" Нито са освободители, нито сме видели нещо хубаво от тях. За тези, които познават и са чели същинската история, гледали са документални филми, са наясно ", съобщи една от интервюираните дами. 

" Обществото е доста разграничено и постоянно може да чуете разнообразни отзиви ", показа друга от запитаните. 

Повече - във видеото. 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР