Транспортният батальон в Бургас отбеляза днес 24 години от създаването

...
</TD
>Транспортният батальон в Бургас отбеляза днес 24 години от създаването
Коментари Харесай

Транспортният батальон в Бургас отбеляза 24 години от създаването си

Транспортният батальон в Бургас означи през днешния ден 24 години от основаването си с освещаване на нова военна техника. Формированието закупи 10 нови броя 39-кубикови цистерни за гориво, които ще покрият всички стандарти на НАТО за осъществяване на задачи и интервенции в чужбина. Новите машини са снабдени с всичко належащо за транспорт и логистика на 5 типа гориво за зареждане на друга военна и бойна техника.

Гости са събитието бяха бригаден военачалник Тодор Тодоров – пълководец на командване за логистична поддръжка, капитан I сан Павлин Петков от Флотилия бойни и спомагателни кораби Бургас, Михаил Хаджиянев – ръководител на Общински съвет Бургас, Станимир Апостолов – зам.-кмет по бюджет и финанси на Община Бургас, Георги Манев – общински консултант, подполковник Любомир Люцканов – пълководец на транспортен батальон Бургас и представители на военни формирования от Гарнизон Бургас.

Тържествено слово пред персоналния състав на транспортния батальон в Бургас произнесоха бригаден военачалник Тодор Тодоров – пълководец на командване за логистична поддръжка и командирът на Транспортен батальон Бургас подполковник Любомир Люцканов.

" До края на годината има още планове, които ще подобрят положението на Транспортния батальон, който е единственото военно формирование на Българската войска, заявено като логистичен хъб за потребление от Европейски Съюз. Това ще усъвършенства инфраструктурата и окомплектоването на транспортния батальон. Благодаря на локалната власт за взаимоотношението, което имат с батальона “, съобщи бригаден военачалник Тодор Тодоров.

Заместник-кметът на Община Бургас Станимир Апостолов също благодари за отличното съдействие. Той показа още, че Община Бургас ще направи четирилентов път с велоалея от Кроношпан до кв. " Долно Езерово “ като допълнение на ремонта на двата портала на пътя, който върви сега и връчи почетен плакет на Община Бургас на подполковник Любомир Люцканов.

Представители на бургаското православно духовенство направиха църковен обред по освещаване на новата военна техника и водосвет за здраве и благоденствие на командването и персоналния състав на батальона.

Транспортният батальон в Бургас е основан на 01.04.2000 година като част от състава на Командването на материално – техническото обезпечаване " под наименованието " Втори полк за напредване и превозване ". Военното формирование, взе участие в логистичното обезпечаване на военните формирования от състава на Българската войска в спокойно време и при осъществяване на военни интервенции по защитата на Република България. Подготвя и поддържа в подготвеност логистични военни формирования за присъединяване в интернационалните интервенции в отговор на рецесии отвън територията на страната и за оказване на помощ на популацията при тежки зимни условия.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР