Тръбите за Южния обходен колектор по улица Модър са поставени

...
</TD
>Тръбите за Южния обходен колектор по улица Модър са поставени
Коментари Харесай

Напредва, но със скоростта на костенурка, или докъде стигна Южният обходен колектор на ул. Модър

Тръбите за Южния обходен колектор по улица " Модър " са сложени в сектора от кръстовището с бул. " Александър Стамболийски " до пресечката с улица " Колхида ", предава Plovdiv24.bg .

В момента се вършат довършителни действия. На мястото са струпани бордюри и тротоарна настилка, които ще се редят след приключването на главната работа по сектора. Кръстовището с улица " Колхида " е свободно за прекосяване, а на север от него, в посока към жп линията и новия авто проход, се вършат връзките с сменения тръбопровод. 

Под жп линията би трябвало да се направи специфичен водоравен монтаж за големите тръби на колектора и новия тръбопровод. Двете уреди се поставят настрана от към този момент построения авто тунел. След свързването на тръбите, служащите от строителната компания, ангажирана с построяването на пробива " Модър-Царевец ", ще довършат своята част от работата.

Пътното оборудване " Модър - Царевец " свързва регионите " Южен " и " Западен ". Изграждането му се финансира с банков заем в размер на 9 581 000 лева По контракт автомобилният подлез би трябвало да бъде приключен до края на 2023 г. 

Южният обходен колектор е с дължина 12 километра. Трасето му минава от бул. " Пещерско шосе ", върви по улиците " Царевец " и " Модър ", оттова по бул. " Александър Стамболийски ", улица " Нестор Абаджиев " в ж.р. " Тракия " и се зауства в Пречиствателната станция на Ягодовско шосе.

На места тръбите доближават 3.5 метра вътрешен диаметър. Проектът е на ВиК - Пловдив и е на обща стойност 134 720 653,75 лева. Крайната дата за довеждане докрай на обекта е 12.03.2024 година

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР