Темата за Общия устройствен план на Пловдив нажежи атмосферата в

...
</TD
>Темата за Общия устройствен план на Пловдив нажежи атмосферата в
Коментари Харесай

Напрежение в Общинския съвет заради Общия устройствен план

Темата за Общия организационен проект на Пловдив нажежи атмосферата в залата на пловдивския общински съвет. На съвещанието, което по принцип е намерено за жителите, участват десетки пловдивчани, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

По предложение на Николай Радев от ППГОС " Автентична лява Българска социалистическа партия " точката за приемане на Общ устройствен план ще се прегледа при започване на съвещанието заради високия публичен интерес. 

Добромира Костова от Демократична България предложи разискването на Общ устройствен план да се отсрочи, с цел да може да се прегледа обширно в непрекъснатата комисия по устройство на територията в наличието на съветниците от останалите комисии. " Днес гласуваме документ, който ще дефинира по какъв начин ще се развива градът в идващите 30 години. Това е най-важният документ за последните мандати. Ако процедурите бяха минали транспарантно и обществено – хората нямаше да са тук. Предлагам да се отсрочи точката, тъй като има престъпления в този Общ устройствен план " - аргументира се Костова.

18 съветници гласоподаваха " за " отлагането на точката, нито един не беше " срещу ", само че 32 съветници бяха " въздържал се " и предлагането не се одобри. Решението беше признато с намерено неодобрение от жителите, които започнаха да дюдюкат. " Не ви ли е позор бе! Уууу! Оставка! " - викнаха пловдивчани. Прегласуването на предлагането за отпадане на точката събра 19 гласа " за ", 0 " срещу " и 22 " въздържал се ".

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР