Строителният предприемач Георги Чалъмов оттегли проекта за нов мегакомплекс в

...
</TD
>Строителният предприемач Георги Чалъмов оттегли проекта за нов мегакомплекс в
Коментари Харесай

Бизнесмен оттегли проекта за нов гигантски комплекс в Пловдив

Строителният бизнесмен Георги Чалъмов отдръпна плана за нов мегакомплекс в жилищен регион " Тракия ", който трябваше да се прегледа от Експертния съвет по устройство на територията към Община Пловдив. Представител на предприемача, прочут с прозвището " Гербера " по името на другите си комплекси, е декларирал пред специалистите, че желаят да преобразуват плана си, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Чалъмов възнамерява да издигне в регион " Тракия ". Небостъргачите ще бъдат вдигнати в част от индустриалната зона в квартала покрай Асеновградско шосе на повърхност от 51.4 хиляди квадратни метра. Срещу плана възразяват компаниите, чиито индустриални бази са точно там. 

" Официално нямаше смисъл да гледат възраженията, тъй като не се състоя разискване на плана. Все отново ние изложихме нашите мнения, с цел да са наясно " - разяснява за медията ни Иван Къндев, шеф на " ЛЕСИ - 2000 " ЕООД.

Адвокатите на сдружението разкрили, че има разминаване с Общ устройствен план за параметрите по застрояване. В следствие се оказало, че повече от 4 месеца след приемането на новия Общ устройствен план на Пловдив никой в общинската администрация не си е направил труда да актуализира информацията. 

Сградата на компаниите " ЛЕСИ-2000 " ЕООД и " Булсис " ООД е с обща обвързвана структура със постройка, планувана за срутване според новия ПУП-ПРЗ. Според Къндев, преди да се позволи този ПУП-ПРЗ, който планува унищожаване на част от постройка, би трябвало да се показа техническо решение както за това срутване, по този начин и за сигурността на оставащата част от постройката. Също по този начин би трябвало да се даде градивно мнение по отношение на бъдещата сигурност и безвредна употреба на оставащата част от постройката. Такова техническо решение и градивно мнение не е предоставено. 

Бизнесменът твърди, че не е изпълнена наредба на Закон за устройство на територията по отношение на отбраната от звук, която директно кореспондира със Закона за отбрана от шума в околната среда и наредбите към него. В документите липсва координиране с Регионална инспекция за опазване на околната среда, както е изискал на предходно съвещание ЕСУТ. 

Към момента не е ясно по кое време ще бъде импортиран за разглеждане модифицираният план. " Явно ще прегрупират силите си, само че ние оставаме на линия да следим какво се случва. Ще бъдем известени наложително, тъй като сме наранена страна " - сподели Иван Къндев.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР