Специалистите от ДКЦ – 1 Бургас вече консултират пациенти, намиращи

...
</TD
>Специалистите от ДКЦ – 1 Бургас вече консултират пациенти, намиращи
Коментари Харесай

ДКЦ – 1 Бургас консултира пациенти от разстояние

Специалистите от ДКЦ – 1 Бургас към този момент съветват пациенти, намиращи се на кило метри разстояние от тях посредством станция за телемедицина. Тя предлага извънредно комфортен и елементарен метод за връзка сред доктор и пациент, преодолявайки нуждата от физическо посещаване на лекарския кабинет. Отдалеченото даване на здравна помощ ще подкрепи трудноподвижните, самотно живеещите възрастни и хората в обществени заведения като им даде достъп до нужни здравни услуги.

В действително време, посредством реализиране на видеовръзка, медиците се срещат със положението на пациентите. Вследствие на конфискуваните данни от премерване на кръвно налягане, пулс, температура, равнища на кръвна захар или подробно свалена анамнеза експертите дават насоки за следващи дейности или преодоляване на съответен случай.

Инициативата за слагането на модерната технология в Диагностично - съвещателен център - І - Бургас е на Община Бургас, доктор Стамен Пишев - кардиолог в ДКЦ 1 и Председател на Сдружение “Младите лекари " и доктор Диян Господинов, изп. шеф на сдружението и едно от новите лица в Общински съвет - Бургас.

Телемедицината или “медицината от разстояние " обезпечава улеснение и досегаемост за пациента, а с навременна консултация могат да се избегнат доста тежки, даже съдбовни случаи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР