Спектакълът Ясен и Омая на Куклен театър Русе е номиниран

...
</TD
>Спектакълът Ясен и Омая на Куклен театър Русе е номиниран
Коментари Харесай

Постановка на Куклен театър Русе с три номинации за Икар 2024

Спектакълът " Ясен и Омая " на Куклен спектакъл Русе е номиниран за три влиятелни награди " Икар ". Постановката на пиесата на Петя Миладинова, е дело на режисьора Ивайло Марков, похвалиха се от театъра.

Спектакълът получи номинации в категориите:

Най-добър куклен спектакъл;

Постижение в кукленото изкуство за сценографията и куклите на Наталия Гочева;

Постижение в кукленото изкуство на актрисата Христина Стоянова за функциите ѝ на Халата и Омая 2.

Продукцията е основана от екип от надарени експерти, които са сътворили неповторима режисура, съчетаваща в себе си вълнуваща история, майсторска направа на куклите и завладяваща музика.

" Ясен и Омая " е вълнуваща история вдъхваща нов живот на българските митологични същества. Това е театър за любовта, превъзмогването на компликациите и силата на човешкия дух. Спектакълът е подобаващ за възрастни и деца над 7 годишна възраст, а истинската музика, красивите кукли и прочувствена актьорската игра го вършат незабравимо прекарване.

Екипът осъществил спектакъла включва още актьорите Димитър Пишев, Ивета Маринова, Мартин Пашов, Светлина Станчева, Радинела Тотева, Христина Стоянова и Васил Маринов, който е също композитор на музиката и създател на звуковата среда.

Художественото ателие и кукломайсторите работили по сътворяването на тази театрална магия са Георги и Таня Пасеви, Александър Гаралов, Соня Чурова, Петър Чукуров и Емил Неделчев, а костюмите ушити от Теодора Бонева.

Номинациите за " Икар “ 2024 са следващото самопризнание за гения на екипа на Куклен спектакъл Русе и за високото качество на постановките в института. " Ясен и Омая “ може да гледате на 08 февруари, четвъртък, от 19:00 часа в Куклен спектакъл – Русе, а билети и повече информация може да намерите
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР